Този метод ви позволява бързо и без усилие да получите красиви червени великденски яйца за Великден
Боядисването на яйца за Великден е една от най-старите и дълбоки традиции в България. От година на година хората продължават да създават разнообразие от великденски яйца и писанки.
Особено важен е червеният цвят на великденското яйце . В България и много други страни с православни традиции червеният цвят символизира кръвта на Исус Христос, която Той проля за спасението на човечеството. Освен това е символ на живот, сила, възкресение и победа над смъртта.
Ако нямате под ръка лук, но искате да добиете червен оттенък на вашите великденски яйца, можете да използвате подправката смлян червен пипер. Това е прост и естествен метод, който дава същия наситен цвят като традиционните пилинги.
Необходими съставки:
- 1 супена лъжица червен пипер;
- 1 литър вода;
- 1 супена лъжица оцет.
Как да боядисаме великденските яйца в червено?
Инструкции
Черният пипер трябва да се разтвори във вода и да се готви на слаб огън за 5-7 минути след кипене. Когато бульонът се охлади, добавете оцет. След това поставете сварените яйца в получения разтвор за 20-40 минути. След това яйцата трябва внимателно да се избършат със салфетка.