Как да готвим зърнени храни и каши? Опитен готвач сподели тайните си за перфектно приготвени варива

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да готвим зърнени храни и каши? Опитен готвач сподели тайните си за перфектно приготвени варива
6909
Снимков материал: pixabay.com
Как да готвим зърнени храни и каши? Опитен готвач сподели тайните си за перфектно приготвени варива

Кашите са нещо изключително полезно за здравето ни и бързото храносмилане. Затова не трябва да ги подценяваме, а колкото се може по-често да ги включваме в менюто си.

Ако не забравяме за кашите, ще бъдем здрави през целия си живот!" - казва една поговорка, чиято мъдрост е безценна. Не случайно, педиатрите съветват от седем месеца да навлязат в храната на децата

Помните ли  млечната оризова каша  от детска градина? Не всеки готвач я готви толкова вкусно! Всяка зърнена култура има свои собствени трикове за приготвяне някои от тях са да се накисне за една нощ, а някои се варят само няколко минути. И днес ще разкрием тайните на вкусните зърнени храни от популярни зърнени култури.

 

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

За да направите богата и нежна оризова каша, доведете 1 литър мляко до кипене, добавете сол и захар на вкус, след това добавете 1 чаша измит кръгъл ориз. Сварете 2-3 минути, след това извадете от огъня и го увийте. След 30 минути кашата е готова за ядене!

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

Елда  може да бъде оставена във вода за през нощта, а на сутринта е достатъчно да смените водата, да я изплакнете и да я сложите да заври. Класическата рецепта за готвене на елда без накисване: необходимо е да вземете една чаша от елда и две чаши вода, да доведете до кипене, отстранете от огъня и оставете за 15 минути.

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

Овесена каша  ще бъде по-нежна и вкусна, ако се приготвя вечер и оставяте за закуска. На 8 супени лъжици зърнени култури вземете 1 литър мляко, доведете до кипене , отстранете от топлина и увийте. Сутринта кашата трябва просто да се сгрее само.

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

Грешка е да се смята, че  грисът  трябва да се налива в кипящо мляко. Овесена каша ще получите по-вкусна и без бучки, ако излеете 4 супени лъжици грис в литър мляко и като разбърква, докато се вари. След 2 минути тенджерата трябва да се отстрани и да се покрие с капак, да се остави за 20 минути.

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

Царевичната каша  може би е единствената от нашия списък, която трябва да се приготвя дълго време в рамките на 30 минути. За 1 чаша зърнена култури ви трябват 2,5 чаши вода, изсипете зърнените култури във вряла вода. Често така овесената каша се приготвя във фурната: необходимо е да се излее вряла вода върху измитите зърнени култури, да добавите сол, захар, стафиди на вкус, да се покрие с капак и да се изпрати в фурната, загрята до 180 градуса за 40 минути. След това вземете и разбъркайте съдържанието, върнете за още 10 минути.

Трикове за приготвяне на вкусни зърнени храни

Всяка домакиня ще има своя собствена тайна да прави вкусна каша , нали? Споделете го с нас в коментарите: ще бъде много интересно за нас и на другите потребители. И споделете полезната статия с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft