Колко ястия могат да се приготвят от мляно месо . Тук ще намерите месни баници и гювечи, котлети, кюфтета, кюфтета, домашно приготвени пелмени , морски макарони, сарми. Списъкът с тези вкусни ястия е безкраен! Едно е ясно: каймата е един от най-необходимите продукти в кухнята.
Ето защо сме свикнали да приготвяме кайма на големи порции. Най-лесният начин е да го съхранявате във фризера, а ако е необходимо, просто го извадете и размразете. Независимо дали готвите кайма сами или я купувате в магазин, трябва да знаете как да замразите каймата правилно.
Как да замразявате кайма у дома
Свежест
Не забравяйте, че трябва да поставите каймата във фризера веднага след приготвянето или закупуването. Няколко часа в хладилника могат да бъдат пагубни за нея. Факт е, че дори за толкова кратко време в месото започват да се развиват бактерии. Така че не се колебайте!
Разделете на порции
За да не чакате няколко часа, докато каймата се размрази, трябва правилно да организирате продукта във фризера. Няма нужда да слагате цялата кайма в голяма торба. Разделете го на порции. Знаете ли колко продукти са необходими за приготвянето на котлети или сарми за семейството? Поставете каймата в малки торбички и я съхранявайте в тази форма. Освен това натиснете всяка порция с ръка, за да „сплеснете“ продукта. Тогава каймата ще се размрази по-бързо.
Как да размразите правилно мляно месо
- 1. В хладилника. Това е най-безопасният начин за размразяване на кайма. Постепенният процес няма да позволи развитието на бактерии и продуктът няма да загуби своя вкус и цвят. От минусите: размразяването на кайма в хладилника отнема много време.
- 2.
Не забравяйте, че размразената кайма не може да се замразява повторно. Изключение е, когато размразявате продукта в хладилника. Ако го поставите във фризера за 12 часа, месото може да се запази. Споделете любимите си рецепти с кайма в коментарите!