Никой не иска да повярва, че топлите летни дни приключват и заедно със слънчевия сезон завършва сезонът на вкусни пресни зеленчуци и плодове . За да се насладите на любимите си храни за възможно най-дълго време, домакините запретват ръкави и започват да правят зимнина
Това отнема много време, енергия и все пак не разкрива най-истинските вкусови качества на продуктите. Наскоро научихме за един трик, който ще позволи на тиквичките да се съхраняват за половин година без никаква обработка и ние бързаме да я споделим с вас.
Как да запазим тиквичките свежи до Нова година
Направете правилния избор
Купете тиквички средно големи. Те са най-добрите за дългосрочно съхранение , тъй като това разнообразие от зеленчуци е покрито с груба кожа, а самият продукт е много по-силен от обикновените тиквички. Изберете тиквички с дълга дръжка (около 5 см), за да предпазите зеленчуците от гниене и болести.
Изберете място за съхранение
Можете да поставите тиквички в хладилника само ако имате време да ги изядете за 2 седмици. В противен случай те бързо ще се влошат и ще загубят вкуса си. За да запазите зеленчука възможно най-дълго, поставете го на тъмно място с температура от 18-22 градуса. Най-добре е да завиете тиквичките с хартиени кърпи, така че да не влизат в контакт помежду си.
Ако искате да изненадате близките си с пресни ястия от тиквички по време на Нова година и празниците, не забравяйте тези прости правила. Също така, зеленчуците могат да се съхраняват в по-хладна стая, основното е, че температурата не трябва да пада под 12 градуса. Ако сте научили нещо полезно от тази статия, споделете го с приятелите си!