Как да изберем идеалната ГАРАНТИРАНО сладка диня? Просто я обърнете наобратно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да изберем идеалната ГАРАНТИРАНО сладка диня? Просто я обърнете наобратно!
1361
Източник: За Жената
Снимков материал: Pinterest
Как да изберем идеалната ГАРАНТИРАНО сладка диня? Просто я обърнете наобратно!

Лятото е в разгара си и сладките дини са неизменна част от него. 

диня на бостана

Снимка: pixabay

Този сочен, сладък и освежаващ плод е идеалният начин да се разхладите в горещите дни.

Въпреки това, не винаги е лесно да изберете идеалната диня , която ще бъде сладка и узряла .

За щастие има няколко прости трика, които да ви помогнат да изберете идеалния кандидат, а ние ще ви дадем съвет как да го направите!

Лято без дини е като море без вода.

Този сочен, сладък и освежаващ плод е незаменим деликатес, особено в горещите дни.

узряла диня

Снимка: pixabay

Ключът към пълната наслада от вкуса му обаче се крие в умението да изберете правилния плод.

Как да изберем сладка диня, която да е много вкусна?

Ето някои практически съвети, които трябва да знаете, преди да купите.

парчета диня

Снимка: pixabay

1. Петното в долната част на динята - ключът към успеха

Някои хора смятат, че петно ​​на дъното на динята  означава, че е развалена.

петно диня

Снимка: pixabay

Нищо не може да бъде по-далеч от истината!

Напротив – колкото по-тъмно е то и колкото по-голяма площ обхваща, толкова по-сладък и узрял ще бъде плодът.

Защо се случва?

По време на зреенето динята лежи на земята и процесът на фотосинтеза протича на мястото, където тя докосва земята .

диня жълто петно

Снимка: pixabay

 

Липсата на достъп до слънчева светлина води до потъмняване на кората в тази област.

Колкото по-дълго лежи динята на земята, толкова по-тъмно и по-голямо е петното и толкова по-сладък е самият плод.

Не забравяйте, че е най-добре да купувате диня цяла, защото тя остава свежа по-дълго.

резен диня

Снимка: pixabay

 

Нарязаните парчета трябва да се консумират възможно най-скоро, тъй като не са подходящи за дългосрочно съхранение в хладилник.

2.

Кафяви черти и еластична кора - признаци на вкусна сърцевина

Освен тъмното петно ​​на дъното, обърнете внимание и на динената кора.

вътрешност диня

Снимка: pixabay

 

Трябва да е леко гъвкава и да има наситен зелен цвят.

Жълто-кафяви драскотини по кората са друг знак, че плодът вътре е сладък и сочен.

3. Кънтящ звук - знак, че динята е перфектна

избор зряла диня

Снимка: pixabay

 

Накрая проверете звука, който издава динята, когато я ударите с ръка.

Ако не чуете нищо, плодът е неузрял.

Дълбок тътен е знак, че динята е напълно узряла и готова за консумация.

4. Кафяво стъбло - гаранция за зрялост

стъбло диня

Снимка: pixabay

 

Също така проверете стъблото на динята.

Ако е зелено, по-добре го оставете настрана.

Идеалното стъбло е кафяво и леко увехнало.

кафяво стъбло диня

Снимка: pixabay

 

На мястото, където трябва да е дръжката, може дори да няма нищо, просто да е сухо място.

Това означава, че динята е имала време да узрее и да развие пълния си вкус.

парче зряла диня

Снимка: pixabay

 

Не забравяйте, че динята е не само вкусен и освежаващ плод, но и богат източник на витамини и минерали.

Не изхвърляйте кората или семките!

Те съдържат много ценни хранителни вещества и могат да се използват за приготвяне на здравословни и вкусни ястия.

Късмет!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft