Най-досадното нещо на рибата са костите - колкото и хубаво да сме ги изчистили, винаги се намира някоя, която да се забие на най-неподходящото място. С тази рецепта за хрупкава пържена риба обаче ще забравите за този малък "кусур". Благодарение на подготовката и доброто изпичане, всички малки кости омекват напълно и не се усещат в рибата. Вкусно и лесно!
Перфектната пържена риба
Съставки:
Риба - 2 кг
Брашно - 1 чаша
Яйце - 2 бр.
Сол, черен пипер на вкус
Растително олио за пържене
Приготвяне:
Всяка риба е подходяща за приготвяне по този начин, така че изберете според вашия вкус. Основното в рецептата е подготовката (нарязването) на рибата. Първо, отрежете всички перки. След това, по гърба, внимателно, с остър нож, направете разрез, заобикаляйки костта.
Направете същото и от другата страна, като отрежете костта. Извадете я и оставете двете половини на рибата с опашката.
Сега направете разрези по дължина и напречно. Така рибата ще се пържи по-бързо и по-добре. Ето как изглежда преди пърженето:
Добавете сол и черен пипер към брашното и отделно разбийте яйцата. Потопете рибата първо в яйцата, след това в брашното.
Прехвърлете в сгорещено олио, запържете до зачервяване.
Най-добре си подхожда с пържени картофи. Добър апетит!