Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да спрете да ядете

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да спрете да ядете
Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да...
33787
Как да мариновате пилето, че да се топи в устата ви- добавете този продукт и няма да може да спрете да ядете
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешкото е месото, което може би най- често слагаме на софрата ни. БЪрзичко и лесничко за приготвяне, с хиляди вариации и достъпна цена на пазара.

Но за съжаление не винаги успяваме да го направим сочно и понякога е толкова сухо, че без течност дори не можем да го преглътнем. Затова днес решихме да ви споделим една рецепта за страхотна марина, с която ще стане толкова сочно, че няма да успеете да спрете да ядете.

 Една добра марината за пиле с горчица ще помогне за промяна на правилата на кулинарната игра ...

марина за пилешко месо

Представете си, че виден готвач е разкрил всички тайни пред вас. А сега, смесвайки само няколко познати храни, превръщате обикновените  пилешките гърди  или филето, бедрата или дори цялото пиле в нереалистично сочно и червено месо. Защо да се отдадете на сънищата? Всичко това е съвсем реално, защото тайните ще ви ги разкрием сега

 

Тайната за мариноване на пиле

марина за пилешко месо

За да стане месото добро и сочно, важно е не само да се използва марината за пиле с дижонска горчица, но и да се избере идеалния съд . Изберете съд, който не се окислява: керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлирана или специална пластмаса.

марина за пилешко месо

Не ви съветваме да използвате алуминиеви контейнери, защото те окисляват и придават на месото неприятен вкус. Размерът на резервоара също е много важен, защото пилето трябва да влезе напълно в него, а от горе ще трябва да поставите марината.

 

Как да мариноваме пиле

марина за пилешко месо

Пилето се мариновано и приготвя няколко пъти по-бързо от, например, свинското. Поради тази причина много хора съветват парчетата да се държат под марината до 2-3 часа . Но има няколко нюанса в зависимост от това каква част от пилето  ще готвите.

Цяло пиле се маринована цяла нощ.
Поясница, гърди и крила - 1-2 часа.
Големи и малки бутчета - 2-4 часа.

марина за пилешко месо

Това е обща препоръка, но, както показва практиката, най-добре е цялото месо да остане в хладилника за една нощ.

 

Как да приготвя марината за пиле

марина за пилешко месо

съставки

1 кг пилешко месо
0.5 кофичка кисело мляко
0,5 ч. л чесън на прах
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
0,5 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 щипка сол
1 ч. л. Дижонска горчица

 

подготовка

Вземете дълбок съд. Налейте в него киселото мляко . Добавете червен пипер и люта чушка, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прах и къри. Смесете всичко.

Поставете месото в маринатата. Покрийте контейнера с плосък капак или чиния и поставете товар отгоре Така че пилето да е добре накиснато.

Изпратете месото в хладилника през цялата нощ, след което го пригответе по обичайния начин.

Можете да разширите списъка на съставките за марината с горчица за пиле във фурната. Например, куркумата не само ще направи месото по-вкусно , но и ще му придаде златна коричка.

марина за пилешко месо

Вкусът и ароматът ще станат много по-ярки, ако към сместа от кисело мляко се добавят кориандър, мента, градински чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.

 

И още няколко трика

марина за пилешко месо

Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте да се разтопи и веднага излейте сместа от кисело мляко: пилето също ще се маринира добре.

Тази марината за пиле с горчица може безопасно да се използва за други видове месо, но не и за риба.

 

Методът за приготвяне на мариновано месо може да се избере по ваша преценка. Но най-често се пече: парчетата са сочни и златни.

Можете да нарежете пилето на малки парченца, опаковайте го във фризерна чанта, налейте маринатата и я съхранявайте във фризера до 3 месеца .

Има много възможности за марина за пиле. Някои от тях са измислени и подготвени от професионални готвачи, други са идеи на изобретателни домакини. И всяка е добра и забележителен по свой собствен начин. Но, знаейки как да използваме горчица, за да мариноваме пилешкото месо, ще се научите как да приготвяте шикозно месо . Споделете статията на страницата си и оставете другите да се възползват от съветите.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft