Пилешкото е месото, което може би най- често слагаме на софрата ни. БЪрзичко и лесничко за приготвяне, с хиляди вариации и достъпна цена на пазара.
Една добра марината за пиле с горчица ще помогне за промяна на правилата на кулинарната игра ...
Представете си, че виден готвач е разкрил всички тайни пред вас. А сега, смесвайки само няколко познати храни, превръщате обикновените пилешките гърди или филето, бедрата или дори цялото пиле в нереалистично сочно и червено месо. Защо да се отдадете на сънищата? Всичко това е съвсем реално, защото тайните ще ви ги разкрием сега
Тайната за мариноване на пиле
За да стане месото добро и сочно, важно е не само да се използва марината за пиле с дижонска горчица, но и да се избере идеалния съд . Изберете съд, който не се окислява: керамика или стъкло, неръждаема стомана, емайлирана или специална пластмаса.
Не ви съветваме да използвате алуминиеви контейнери, защото те окисляват и придават на месото неприятен вкус. Размерът на резервоара също е много важен, защото пилето трябва да влезе напълно в него, а от горе ще трябва да поставите марината.
Как да мариноваме пиле
Пилето се мариновано и приготвя няколко пъти по-бързо от, например, свинското. Поради тази причина много хора съветват парчетата да се държат под марината до 2-3 часа . Но има няколко нюанса в зависимост от това каква част от пилето ще готвите.
Цяло пиле се маринована цяла нощ.
Поясница, гърди и крила - 1-2 часа.
Големи и малки бутчета - 2-4 часа.
Това е обща препоръка, но, както показва практиката, най-добре е цялото месо да остане в хладилника за една нощ.
Как да приготвя марината за пиле
съставки
1 кг пилешко месо
0.5 кофичка кисело мляко
0,5 ч. л чесън на прах
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
0,5 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 щипка сол
1 ч. л. Дижонска горчица
подготовка
Вземете дълбок съд. Налейте в него киселото мляко . Добавете червен пипер и люта чушка, сол и горчица, черен пипер, както и чесън на прах и къри. Смесете всичко.
Поставете месото в маринатата. Покрийте контейнера с плосък капак или чиния и поставете товар отгоре Така че пилето да е добре накиснато.
Изпратете месото в хладилника през цялата нощ, след което го пригответе по обичайния начин.
Можете да разширите списъка на съставките за марината с горчица за пиле във фурната. Например, куркумата не само ще направи месото по-вкусно , но и ще му придаде златна коричка.
Вкусът и ароматът ще станат много по-ярки, ако към сместа от кисело мляко се добавят кориандър, мента, градински чай, мащерка, розмарин, риган и босилек.
И още няколко трика
Ако сте закупили замразено месо и планирате да го мариновате, не чакайте да се разтопи и веднага излейте сместа от кисело мляко: пилето също ще се маринира добре.
Тази марината за пиле с горчица може безопасно да се използва за други видове месо, но не и за риба.
Методът за приготвяне на мариновано месо може да се избере по ваша преценка. Но най-често се пече: парчетата са сочни и златни.
Можете да нарежете пилето на малки парченца, опаковайте го във фризерна чанта, налейте маринатата и я съхранявайте във фризера до 3 месеца .
Има много възможности за марина за пиле. Някои от тях са измислени и подготвени от професионални готвачи, други са идеи на изобретателни домакини. И всяка е добра и забележителен по свой собствен начин. Но, знаейки как да използваме горчица, за да мариноваме пилешкото месо, ще се научите как да приготвяте шикозно месо . Споделете статията на страницата си и оставете другите да се възползват от съветите.