Как да намалите усещането за глад

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Как да намалите усещането за глад
13097
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Как да намалите усещането за глад

Хапването на бадеми намалява глада и не  увеличава теглото , установи американско проучване. Учени от университета Пардю в щата Индиана откриха, че консумирането на 43 грама печени, леко подсолени бадеми всеки ден намалява глада на доброволците, увеличава нивата им на витамин Е и приема на "добри" мазнини, без да води до увеличаване на килограмите.

Това означава порция от 30 бадема.

Учените провели 4-седмично изследване на последиците от консумацията на бадеми върху теглото и апетита. В изследването участвали 137 възрастни с повишен риск от диабет от втори тип. Участниците били разделени на пет групи – контролна група, която избягвала всякакви ядки и семена, група, която приемала 43 грама бадеми на закуска и една, която приемала ядките на обед.

Имало и група, която приемала бадемите сутрин и друга, която ги консумирала следобед. Доброволците не спазвали никакви други правила освен да следват обичайните си навици за хранене и физическа дейност. Резултатите показали, че макар те да приемали около 250 калории на ден под формата на бадеми, те като цяло не приемали допълнителни калории. "Изследването сочи, че бадемите са добър вариант за междинно хранене, особено за тези, които се тревожат за теглото си", сподели ръководителят на проучването д-р Ричард Матис, професор по диетология в университета Пардю.

"В това изследване участниците компенсираха допълнителните калории на бадемите, така че дневният им прием на енергия не се увеличи. Те съобщаваха за намален глад и желание за последващо хранене, особено когато бадемите били консумирани като междинно хранене, а не по време на ядене", допълни той. Преди време беше установено, че бадемите увеличават усещането за ситост както при хората с нормално тегло, така и при хората, страдащи от затлъстяване.

Това се дължи на мононенаситените мазнини, протеини и фибри, които се съдържат в бадемите. Предишни изследвания установиха още, че бадемите намаляват риска от рак на черния дроб заради съдържанието си на витамин Е. Наличието на този витамин в ядките предпазва и от сърдечни заболявания и влошаване на зрението в напреднала възраст. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft