Как да направим меки и вкусни кифлички, макар и постни?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как да направим меки и вкусни кифлички, макар и постни?
Как да направим меки и вкусни кифлички, макар и постни?
admin
Добавена от: admin
18056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
800 гр. брашно
400 мл оризово мляко
150 мл олио
15 грама суха мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
За намазване преди печене:
1 супена лъжица куркума
1 супена лъжица брашно
2 супени лъжици олио
За поръсване:
семена по желание - слънчогледово семе, максусам, лен, едра сол

Това са наистина меки и вкусни кифлички, които не се различават от тези с мляко и яйце. Пригответе ги и ще бъдете изумени от вкуса и мекотата им.

Замесете тесто с хладкото оризово мляко, маята и останалите продукти, и го оставете да втаса, докато удвои обема си. Премесете тестото и го разделете на две части. Всяка част разточете тънко и я разрежете на четири триъгълника. От всеки триъгълник оформете дълга кифличка. Сложете ги на разстояние в намаслена тава. Оставете да втасат още около 40 минути, а през това време загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Преди печене намажете кифличките със смес от куркума, брашно и олио, и ги поръсете със семена по желание. 
Печете ги до зачервяване.

постни кифлички

постни кифлички 1

постни кифлички 2

постни кифлички 3

Забележка: вместо оризово, може да използвате и друго постно мляко (например соево).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft