Какво преживяват малцината, които се стремят да качат поне няколко килограма ?
Това е проблем, който не вълнува много хора. Нещо повече, даже предизвика завист.
Обикновено това са: гастрит, язва, възпаления на стомашно-чревния тракт, панкреатит, ракови заболявания, туберкулоза и заболявания на ендрокринната система. Най-честа причина за слабеенето са проблеми на стомашно-чревния тракт, категорични са гастроентеролозите . Може да става дума за напълно нарушен процес на храносмилането, при което храната само преминава през стомаха и червата, без да се усвоят полезните хранителни вещества. Ето защо е необходимо да се направи консултация с гастроентеролог, който да предпише необходимите изследвания и да открие причината за слабеенето.
Най-калоричното обедно меню
Приготвя се около 60 г задушено месо, което се гарнира със 100 г извара, 30 грама сирене или чаша гъст айран. Но ако млякото причинява леко гадене, подуване на корема, разстройство, най-добре е да се изключи от менюто, понеже може по-скоро да навреди, отколкото да помогне. Освен тази изцяло белтъчна храна, като гарнитура може да се добавят овесени ядки, задушени зеленчуци, като цветно зеле моркови или цвекло. Въглехидратните храни: мака рони, ориз и картофи, също могат да се използват като гарнитури, но ако не ги харесвате като вкус се откажете от тях. Някои хора се чувстват зле при ядене на месо с макарони. За предпочитане тогава да се използват за гарнитура моркови. В менюто обезателно трябва да се включат плодове но да се консумират след ядене, като втора закуска или след обяд.