В кухнята често ни се налага да настържем сирене или кашкавал за някое вкусно ястие. Много често обаче продуктът просто се размазва навсякъде - по ръцете, плота и рендето.
Днес ще ви разкрием хитър трик , с чиято помощ ще може да настържете лесно сирене и кашкавал , без да се размазват или залепват.
Всичко, което е необходимо, е тънък слой зехтин (олио), за да премахнете неприятностите от този процес. Преди да настържете, просто намажете зехтин от двете страни на рендето!
След това започнете да настъргвате и гледайте с удовлетворение как парченцата настъргано сирене падат в купата – без да залепват, да се чупят или трошат. Това също улеснява измерването на точното количество настъргано сирене, тъй като половината от него не се намира в различните ъгли и пукнатини на самия инструмент.