7 Декември 2014
5844
Снимков материал: pixabay.com
Въпреки че микровълната фурна сигурно не е най-добрият начин за приготвяне на птици за директна консумация, но разбира се, като за всички останали видове храни, които приготвяме в този тип електрически уреди, изпичането на пуйка в микровълна фурна е много по-бързо и лесно от всички други методи.
Нужни са ви:
Пуйка, не много голяма
Термометър
Сол и подправки (на вкус) като босилек, розмарин, кимион, черен пипер и др.
По ред причини може да се изправите пред ситуация, в която да разполагате с единствената опция да изпечете суровата пуйка, която сте купили, в микровълнова печка. Добре е птицата да е не по-тежка от 4.5 килограма.
Измийте я и я почистете добре, като отстраните всички дреболии, след това я подсушете идеално. Трябва да сте сигурни, че сте отнели изцяло влагата – използвайте кухненска хартия за най-добър резултат. След това подправете със солта и подправките.
Сега поставете птицата в плика за печене в микровълнова фурна, оставете малка дупка, през която да излиза парата. Бихте могли да използвате и PVC стреч фолио, но с плика ще си гарантирате равномерно изпичане от всички страни.
Когато сте готови с опаковането, поставете пуйката върху въртящия се диск на микровълновата печка и след това в самия уред, като се уверите, че не се опира никъде – нито отгоре, нито отстрани.
След това настройте печката на 1/2 от мощността й и изчислете време, което ще се пече, като добавите по 22-25 минути за всеки килограм от теглото й. Ако теглото е 4 кг, ще трябва да настроите таймера на 80-100 минути.
Тъй като всички микровълнови печки са различни като спецификации и мощност, най-добре ще бъде да проверите в книжката с инструкциите на вашата как ще бъде най-добре да процедирате.
Внимателно извадете пуйката и проверете температурата във вътрешността и с термометър за месо. Пуйката трябва да е изпечена на 74 градуса по Целзий, за да може да бъде консумирана. Ще разберете, че е готова, по това, че когато нарушите целостта й (срежете я с нож), от нея потича бистър сок, не розов.
Оставете пуйката да се охлажда 20 минути, нарежете я и се насладете на отличния вкус. Добър апетит!
Сега поставете птицата в плика за печене в микровълнова фурна, оставете малка дупка, през която да излиза парата. Бихте могли да използвате и PVC стреч фолио, но с плика ще си гарантирате равномерно изпичане от всички страни.
Когато сте готови с опаковането, поставете пуйката върху въртящия се диск на микровълновата печка и след това в самия уред, като се уверите, че не се опира никъде – нито отгоре, нито отстрани.
След това настройте печката на 1/2 от мощността й и изчислете време, което ще се пече, като добавите по 22-25 минути за всеки килограм от теглото й. Ако теглото е 4 кг, ще трябва да настроите таймера на 80-100 минути.
Тъй като всички микровълнови печки са различни като спецификации и мощност, най-добре ще бъде да проверите в книжката с инструкциите на вашата как ще бъде най-добре да процедирате.
Внимателно извадете пуйката и проверете температурата във вътрешността и с термометър за месо. Пуйката трябва да е изпечена на 74 градуса по Целзий, за да може да бъде консумирана. Ще разберете, че е готова, по това, че когато нарушите целостта й (срежете я с нож), от нея потича бистър сок, не розов.
Оставете пуйката да се охлажда 20 минути, нарежете я и се насладете на отличния вкус. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари