29 Ноември 2011
86874
Билките се делят на едногодишни (преживяват един сезон, т. е. 1-4 месеца) - босилек, кориандър, лятна чубрица, копър, резене, и многогодишни(остават зелени и през зимата или " преспиват " през студените месеци и се раззеленяват отново през пролетта) - розмарин, риган, майорана, мащерка, салвия, лавандула, мента, естрагон. Ролята им в кухнята е невероятно голяма – добавяйки своя специфичен аромат , те дават на ястието определен характер и често пъти са също толкова важни, колкото основните съставки.
Растителни подправки могат да се отглеждат в саксии
Кои подправки можете да поставите в саксия
Подправките трябва да се поливат пестеливо
Младите растения обичат влага и температури около 20 С
Кога саксиите с подправките могат бъдат изнесени
Как се разсаждат подправките
Какво да има на дъното на саксията
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари