Лесно и бързо ще направите Панирано пилешко месо, пълнено с шунка и кашкавал , все едно е приготвено в най-елитния ресторант. Оттук нататък само така ще панирате месото и то няма да е нито сухо, нито безвкусно, ако добавите още две съставки освен обичайната панировка. Ето какво ви трябва за идеалното панирано месо :
Най-вкусното панирано месо
Продукти:
пилешко бяло месо – филе
шунка, нарязана на тънки листа
сирене чедър
2 яйца
брашно
галета
Количествата са произволни и зависят от количеството месо, което ще приготвите. Можете също да овкусите месото на вкус.
Приготвяне:
Пилешкото филе трябва да се нареже на тънки ивици. Ако месото е по-дебело, нарежете го по дължина на две-три ивици. Трябва да имате четен брой ивици месо.
Тъй като месото е доста тънко, не е нужно да го подправяте, защото ще получи сол от шунката и сиренето, но ако желаете, можете да овкусите месото със сол и черен пипер.
Наредете тънко нарязано сирене чедър (или каквото имате) върху всяка пържола и две тънки кръгчета шунка, сгънати наполовина, за да покриете сиренето. Върху шунката отново се нареждат тънки листчета Чедър (или кашкавал).
Накрая се покрива с друго тънко парче бяло месо. Така се получава "сандвич" от: тънко филе бяло месо, кашкавал, двойна шунка, кашкавал и пак филе. Добавете малко сол и смлян черен пипер към брашното за паниране, след което разбъркайте.
Оваляйте добре всеки "сандвич" с брашното от двете страни. След това пригответе две дълбоки чинии: разбийте две яйца в едната, а във втората сложете галета. Панирайте "пилешките сандвичи" първо в яйца, след това в галета.
След като приключите с панирането, сложете на огъня тиган с незалепващо покритие или грил-тиган и загрейте в него малко олио на умерена температура. Потопете панираните филета в сгорещеното олио и запържете за няколко минути от двете страни, докато се зачервят хубаво.
Сервирайте горещо с пържени или печени картофи, а сосът тартар би бил идеален.
Да ви е сладко!