Как да подсилите имунитета си?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да подсилите имунитета си?
10815
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Как да подсилите имунитета си?

Киселото зеле, синьото сирене и туршиите не звучат като най-здравословните храни на света. Но британски учени установиха, че ферментиралите храни, оставени да отлежат от няколко дни до няколко седмици преди да бъдат консумирани, са изключително здравословни.

Изследователите от Кеймбриджкия университет съобщават, че редовното консумиране на ферментирали нискомаслени млечни храни като кисело мляко, извара намалява риска от диабет от втори тип с 25% за 11 години.

Когато някои храни бъдат оставени да ферментират, те са "смилат предварително" от добри бактерии и закваска, които се срещат на повърхността на храната. Тези микроби консумират храната преди човека, като разграждат захарите и скорбялата и правят хранителните вещества по-лесни за абсорбиране от тялото. Някои освобождават и млечна киселина, естествен консервант, който окислява средата в стомаха, като стимулира растежа на добри бактерии.

Ферментиралата храна ефективно става естествен пробиотик. "Между 70 и 80% от имунните ни клетки са в стомаха. Ферментиралите храни стимулират бактериите, които помагат на имунитета", обяснява Алисън Кларк от Британската диетична асоциация. Учените препоръчват голямо разнообразие от ферментирали храни като консервирани маслини, месо и сирене за засилване на имунитета , борба с алергиите и сваляне на килограми , тъй като те помагат на храносмилането и съзват усещане за ситост

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft