Как да превърнем закупените от магазина домати в сочни, ароматни и много вкусни, трик който всеки трябва да знае

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да превърнем закупените от магазина домати в сочни, ароматни и много вкусни, трик който всеки трябва да знае
145506
Снимков материал: pixabay.com
Как да превърнем закупените от магазина домати в сочни, ароматни и много вкусни, трик който всеки трябва да знае

Сега приготвянето на салата от пресни зеленчуци дори в средата на зимата не е проблем. Винаги можете да намерите всичко необходимо на рафтовете в магазините. Само сега вкусът и ароматът ще са далеч от съвършения. И ако краставиците са доста годни за консумация, то доматите са тотал щета с пластмасовия си вкус. 

Разбирам, че вкусът на оранжерийните зеленчуци е по-лош, но доматите побеждават всички антирекорди. Чудех се каква е причината. След като прекарах няколко часа в интернет, все още не можах да намеря ясно обяснение. Информацията е различна във всички източници. И понякога си противоречат. Но успях да намеря чудесен начин да подобря вкуса на закупените домати .

Как да направим доматите от магазина по-вкусни, о да възможно е!

За тези, които също се интересуват от този проблем, ще изразя, според мен, две най-подходящи причини.

Незрелите домати отиват по магазините . Те са съзнателно откъснати по-рано, за да ги доставят безопасно до местоназначението си. И вече преди да ги изложат, те се третират с химия, за да изнесат презентация. Визуално красива, но всъщност безвкусна.Генетично модифицирани сортове . За да увеличат максимално срока на годност на продукта, учените са създали домати с ниско съдържание на полигалактуроназа. Този ензим е отговорен за разграждането на пектина в зеленчука по време на узряването. По този начин доматите остават твърди и лишени от естествен вкус.

Трудно е да се каже къде е истината. Но знам едно - тези „фалшиви“ домати могат да се направят много апетитни. Използвах рецептата през цялата зима, за да мога спокойно да я споделя с вас. Сигурен съм, че ще я оцените.

На първо място, потопете домата във вода, загрята до 50-60 градуса за 15 минути. Интересно е, че този метод е открит от американски учени. Те правят обширни изследвания, за да подобрят вкуса на зеленчука . Очевидно проблемът е международен.

 

След това оставете плодовете да се охладят и нарежете на големи парчета (можете на клинове).

Поставете ги в купа и поръсете със сол и захар . За 3-4 домата, около 0,5 чаена лъжичка от всяко. Добавете 1 с.л. слънчогледово масло или зехтин и разбъркайте внимателно.

Оставете филийките да действат 10 минути . Сега можете да сервирате или да добавите към салатата . Все още не можете да сравните с домашно приготвените, но доматите наистина станаха по-вкусни.

Не пропускайте да опитате тази рецепта у дома. И споделете вашите впечатления и идеи в коментарите. Може би сте намерили още по-добър начин, за да докарате хубав вкус на любимите ни доматки

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft