Как да превърнем черния шоколад в млечен? Ето простичката рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да превърнем черния шоколад в млечен? Ето простичката рецепта:
347
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Как да превърнем черния шоколад в млечен? Ето простичката рецепта:

По време на празниците обикновено се озоваваме с цял куп шоколади, шоколадови бонбони и други изкушения от шоколад. Но какво да правим с тези от черен шоколад ? В крайна сметка не всеки харесва неговия вкус. Оказва се, че можете да направите деликатен млечен шоколад от обикновен черен шоколад.

Всичко, от което се нуждаете, са няколко допълнителни съставки и малко време.

Тъмният шоколад се счита за най-здравословен. Това е така, защото съдържа най-много какао и най-малко захар. Според лекарите черният шоколад подобрява работата на сърдечно-съдовата система, а също така повишава умствената работоспособност.

Въпреки това, не всички обичат този продукт. Много хора предпочитат по-сладкия и мек вкус на млечния шоколад пред прекалено интензивния и горчив вкус на черния шоколад. За щастие за такива хора има решение на този проблем.

Как сами да превърнете черния шоколад в млечен шоколад у дома? Има проста рецепта.

При този начин на приготвяне от едно блокче черен шоколад трябва да се получат 250 грама млечен шоколад. А ако добавите любимия си пълнеж, количеството ще е още повече.

Как да направим млечен шоколад от черния

Това е съвсем просто. Няма да ви трябват много усилия или време.

Продукти:

  • черен шоколад - 1 блокче (90-100 грама);
  • масло - 50 грама;
  • тежка сметана (по-добре от 30%) - 1 супена лъжица;
  • прясно мляко - 100 ml;
  • захар (или пудра захар) - 2 супени лъжици;
  • любим пълнеж по желание (ядки, бисквити, стафиди, кокос и др.).

Извадете маслото от хладилника предварително, за да омекне.

Приготвяне:

Черният шоколад се разтопява на водна баня. За целта е най-добре да използвате водна баня - разтопете шоколада в сух съд над гореща вода.

черен шоколад в купа

Снимка: pixabay

ВАЖНО! Ако попадне вода в черния шоколад, той може да се развали.

Начупете шоколада на парчета и го поставете в тенджера на водна баня. Разбърквайте внимателно непрекъснато.

След като шоколадът стане течен, добавете захар на вкус (около 2 ч.л.), след това сметана, мляко и меко масло. Сместа се вари 5-10 минути при непрекъснато бъркане. Трябва да получите гъста консистенция.

млечен шоколад на водна баня

Снимка: pixabay

Ако решите да добавите пълнеж, извадете сместа от водната баня и оставете леко да се охлади. След това можете да добавите ядки, стафиди, бисквити или нещо друго.

Изсипете шоколада във формички и ги поставете в хладилник или фризер. Когато лакомството се втвърди, можете да го изядете.

Между другото, можете да опитате да замените млякото, маслото, сметаната и захарта с една съставка - кондензирано мляко. А за допълнителна сладост добавете мед. Тогава ще имате по-течен млечен шоколад, в който можете да потапяте плодове (шоколадово фондю).

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft