Как да превърнете скучните пилешки бутчета в разкошен обяд или вечеря
Има много рецепти и кухни по света, в методите на готвене, които можете да се сетите. От най-простия компонент можете да сготвите милион ястия.
Рецептата е бомба. Дори тези, които са изпробвали няколко десетки метода, ще оценят моя. Всичко е за тайния компонент.
Бях скептично настроена към него, но трябваше да видите това ястие в чиния!
Задължително:
- 4 пилешки бедра;
- подправки на вкус, подходящи смеси за пилешко месо, червен пипер или къри, разбира се, сол, черен пипер;
- лук;
- майонеза 40-50 грама;
- соев сос 50 грама;
Как да приготвим ястието:
Честно казано, винаги готвя двойна или тройна порция наведнъж, като умножавам всички компоненти по два или три.
Първо измивам бедрата, отрязвам излишната мазнина. Много хора чистят кожата, но мен не ме притеснява, затова я оставям на място.
Бедрата трябва да бъдат осолени, поръсени с черен пипер и подправки. Почиствам лука от люспите, разтварям го на кубче.
В дълбока купа смесете бедрата с лук, майонеза, добавете соев сос. Именно той прави месото толкова сочно и вкусно.
Ще отнеме час, докато месото се маринова правилно.
Остава само предварително да загреете фурната на 180С, да поставите бедрата във форма, да изсипете сос отгоре. По време на готвенето те също ще изпразнят сока си. След час такъв аромат ще бъде у дома, че цялото семейство ще започне да се чука с лъжици и ще се съгласи на всичко, само и само да опита това пиле.