1. Дъвчете магданоз или листенца мента.
Яжте моркови, гъби или овкусете храната с лимон.
3. Това може да ви изглежда смешно, но действа ефективно. В устата поставете чаена лъжичка горчица и жабуркайте около 30 секунди. След това изплакнете и вземете още една чаена лъжичка горчица и една цяла.
4. Добре измийте зъбите, особено езика. Използвайте и конец за зъби и в крайна сметка задължително пожабуркайте с вода за уста.
5. Пийте зелен чай. Той е известен с това, че неутрализира проявите на лука, които допринасят за интензивния аромат. Също така, пийте много течности.
6. И накрая, бъдете реалисти. Миризмата на лук не е нищо страшно, независимо от това, че често прекаляваме и наричаме неприятен. Лукът е здравословна храна, която трябва редовно да се консумира и малко мирише, но това не трябва да ни пречи да ядем.