Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвите
364536
Снимков материал: pixabay.com
Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвите

За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината и се храниха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми , където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И ако птиците са болни, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото поне за 7-10 дни след прилагането.

пилешко месо

Но тъй като узнае производителя, че на пилето може и да не му остава много време, решава да го пласира по- бързо на пазара, за да няма големи загуби, а ние какво ядем това е друг въпрос,. Разбира се, за да се изчисти месото от хормони и лекарства на 100% няма как да се случи, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.

хормони в пилето

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 1.

Сварете пилешки труп и се отървете от пилешкия бульон. Повярвайте ни, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-добрия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 2. 

Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

готвене на пилешки дроб

Метод номер 3

 Пригответе разтвора: 1 литър чиста вода, вземете 2 супени лъжици сол и сок от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа.

накисване на пилето

Също така месото може да се накисва в минерална вода . Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омеква пилето щателно. След дълго накисване може безопасно да пристъпите към подготовка на пилешкото. Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си, те също трябва да знаят как да се защитят!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft