Как да приготвим божествено вкусна царевица
Как готвите царевица? Правите я в тенджера, нали? Това е светотатство! Превръщате несравнимия деликатес в прост хранителен продукт. Разбира се, варената във вряща вода царевица е доста полезна за консумация и вкусна също така.
Вие ще бъдете приятно изненадани за това как печената царевица има по-добър вкус от варената във вода. На вкус тя не остава водниста, а вкусът е наситен, без усещането за излишна мазнина. И най-важното: с този метод на готвене най-полезната царевица!
Царевица във фурна
Ние предлагаме да приготвите царевица в специален сос, който хармонично съчетава подправки, пикантно и кисело. Той облагородява ястието, което го прави още по-апетитно.
СЪСТАВКИТЕ
4 кочана царевица
3 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици соев сос
60 г масло
1 ч.л. чили сос
3 супени лъжици лимонов сок
1 ч.л. Билки по жлание
ПРИГОТВЯНЕ
Оставете маслото да престои 20 минути при стайна температура. В дълбоката чиния комбинирайте маслото със сос чили, лимонов сок, провансалски билки. Добавете заквасена сметана и соев сос. Разбъркайте всички съставки, докато стане равномерно.
Обелете царевицата от листата и влакната. Поставете фолио под всеки кочан и нанесете соса с тях със силиконова четка.
Внимателно обвийте царевицата във фолио, поставете я за печене и я сложете на 220-градусова фурна за 20 минути. Ако царевицата е стара или твърда, увеличете времето за печене до 1 час.
Разопаковате царевицата внимателно от фолиото и сервирайте гореща. Бон апетит!
Подправките могат да бъдат използвани, в зависимост от вашите лични предпочитания за вкус. Приготвена във фолио, царевицата запазва много повече витамини, отколкото варена. Ястието излиза ярко жълто, много ароматно и вкусно. След като направите царевица според нашата рецепта, едва ли ще искате да я приготвите по стария начин.
Не пропускайте възможността да се насладите на хранителни зърнени храни през лятото. Опитайте се да печете царевични кочани във фолио по време на пикник в огън, на скара или барбекю и почивката ви несъмнено ще се превърне в празник!
Харесахте ли нашата рецепта? Напишете в коментарите за вашите резултати от готвенето царевица във фурната и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!