Как да приготвим зеле в 3-литрови буркани, да изглежда като прясно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да приготвим зеле в 3-литрови буркани, да изглежда като прясно
Как да приготвим зеле в 3-литрови буркани, да изглежда като прясно
9243
Как да приготвим зеле в 3-литрови буркани, да изглежда като прясно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има рецепта, която ви позволява да готвите зеле за зимата с аспирин в трилитров буркан, за да изглежда като прясно. Това зеле ще ви зарадва не само със сочния вкус, но и с времето за съхранение, тъй като аспиринът е отличен консервант.

За да готвите зеле в трилитров буркан, ще ви трябват следните съставки:

  • 3 средно големи зелки;
  • 5 моркова;
  • 5 литра вода;
  • дафинов лист;
  • 2 таблетки аспирин;
  • черен пипер на зърна;
  • 2 супени лъжици оцетна киселина;
  • 2 чаши захар;
  • 1 чаша трапезна сол.

Първата стъпка е да нарежете зелето колкото е възможно по-ситно, а също и морковите. Съставките трябва да се смесват, но да не се мачкат с ръце, тъй като в тази рецепта зелето не трябва да е твърде смачкано. За приготвянето на саламурата е необходимо водата да заври и да се добавят към нея всички горепосочени подправки на вкус, след което саламурата трябва да се остави да се охлади напълно.

В стерилизирани буркани трябва да поставите зеле с моркови, но да не не ги тъпчете твърде много. След това трябва да напълните продуктите със саламура, която вече е охладена. Във всеки трилитров буркан трябва да поставите две таблетки аспирин на самия връх, след което можете да затворите капака.

Съставки за мариноване на зеле за зимата, така че да се получи като прясно:

  • 2 килограма зеле;
  • 2  моркова;
  • 3 супени лъжици готварска сол;
  • 3 супени лъжици захар;
  • сух копър;
  • 1 чаена лъжичка оцет 9%;
  • 2 таблетки аспирин.

За зелето трябва да премахнете няколко горни слоя и да нарежете в дълбока купа. Към зелето трябва да добавите моркови, настъргани на едро или фино ренде. Зелето с моркови трябва да се постави в сухи чисти буркани, след което във всеки трилитров буркан трябва да се добавят подправки и 2 таблетки аспирин. След това трябва да залеете зелето с вряла вода, след което, с нещо остро да набучкате няколко пъти, за да стигнете до дъното на буркана.

След това нивото на водата в бурканите ще намалее и отново трябва да се допълни с вряла вода. След това трябва да добавите оцет и да затворите бурканите. За осоляване на зеле можете да използвате както метални, така и силиконови капачки. Но си струва да се помни, че металните капачки са по-практични и надеждни.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft