6 свински пържоли
За маринатата:
2 супени лъжици горчица
2 супени лъжици чесън на гранули
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка Вегета
30 мл олио
сол на вкус
За задушаване:
2-3 големи глави лук
Наистина е необходимо повечко време за приготвянето на тези свински пържолки, но повярвайте - усилията ще ви се отплатят. Стават наистина крехки и меки, дори няма да ви е необходим нож при поднасянето им!
1. Начукайте леко пържолите, за да омекнат и да получат необходимата дебелина.
2. След това смесете подправките, олиото и горчицата, и натрийте със сместа добре месото. Оставете го около 2 часа да се маринова.
3. След това на слаб огън поставете лука, нарязан на кръгове, да се запържи в малко олио, докато стане стъклен.
4. Подредете пържолите върху лука и налейте отгоре малко вода, за да се задушат.
5. След това покрийте тигана с капак и на всеки 10-15 минути проверявайте пържолите - трябва да се задушават на слаб огън. Не трябва в нито един момент да останат без течност, а може и да ги обърнете, но не често. Оставят се да се задушават така около 1 и ½ ч.
6. След като са готови, махнете капака и изчакайте водата да се изпари напълно, след което за кратко ги запържете от двете страни и поднесете.
Забележка:
Не е необходимо да махате костта на пържолите, т.к. тя също ще пусне сока си по време на варенето.
Ако не обичате лук, пропуснете го - просто поставете пържолите в малко олио и залейте с вода.