Как да приготвим сушени череши у дома без сушилня-Слагаме ги в различни сладкиши

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да приготвим сушени череши у дома без сушилня-Слагаме ги в различни сладкиши
Как да приготвим сушени череши у дома без сушилня-Слагаме ги в различни сладкиши
6874
Как да приготвим сушени череши у дома без сушилня-Слагаме ги в различни сладкиши
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате череши, тогава не е нужно да забравяте за това през зимата. Да, черешите могат да бъдат замразени или консервирани за зимата, но имат напълно различен вкус. Сушената череша има специален сладко-кисел вкус, който ще разпознаете във всякакви десерти и сладкиши. Изсушените черешови торти са невероятни! Приготвянето на сушени череши не изисква непременно специална машина за сушене; обикновена фурна ще свърши работа.

Необходимо е стриктно да следвате рецептата, така че черешата наистина да се окаже изсушена. От 2,5 кг прясна череша се изсушава половин килограм + буркан сироп (колко ще се окаже, определено ще зависи от сочността на плодовете). Нека е малко, но си заслужава!

Какви съставки ще са ви необходими:

  • 2,5 кг череши;
  • 1 кг захар.

Процеса на приготвяне:

За начало измийте добре плодовете. Ако смятате, че в черешите има червеи, тогава трябва да го накиснете в солена вода за 20 минути, след което изцедете течността и измийте отново.

Изваждаме костилките от плодовете, след което ги пълним със захар и оставяме за 4-5 часа. През това време черешата трябва да пусне сока и да се насити със сладост.

След това филтрирайте сока в голяма тенджера, сложете на огън и изчакайте да заври. Разпределяме плодовете в сиропа, намаляваме котлона до минимум и оставяме да къкри десет минути, като бъркаме.

Оставете сиропът отново да се отцеди. Може да се напълни в буркан, който преди това трябва да се стерилизира и веднага може да се използва при печене.

В тава за печене слагаме хартия за печене и нареждаме плодовете в един ред. Опитваме се да подредим плодовете, така че да не се допират един до друг.

Включваме фурната на 80 ° и я загряваме, след като поставим листа за печене с череши и я отслабваме за час и половина, докато вратата не е напълно затворена.

След час и половина намалете температурата до 50 ° и оставете черешата за още 2,5 часа.

По този начин сушената череша става мека и не отделя сок при натискане.

Поставете плодовете в буркан и съхранявайте на хладно място, хладилник също е подходящ.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft