Ако ядете голямо количество яйца за Великден, този гениален трик ще ви спести много време - и всеки път ще излизат перфектно.
При готвене на много яйца, отнема много време, за да имате идеално сварени яйца, но и половината от тях ще бъдат счупени.
За щастие, благодарение на този зашеметяващ трик, няма да се притеснявате, защото вашите яйца просто ще бъдат съвършени.
Може да ви е странно, но не е нужно да включвате котлона, а ще получите идеално варени яйца.
Много по-добро решение е фурната. Въпреки, че това звучи като странно предложение, няма по-добър начин да се подготвят много варени яйца - за по-малко от половин час.
Ако вместо да варите, решите да печете яйца, те винаги ще бъдат перфектни и няма опасност черупката да се напука. В зависимост от вашата фурна, по този начин можете да "готвите" до 30 яйца в една партида.
Поставяте яйцата във форма за мъфини, като първо, ако са били в хладилник, ги оставяте на стайна тепература за 15 минути.
Яйцата се слагат във фурна, загрята на 160 градуса за около 30 минути, след което се изваждат и оставят да се охладят, преди да ги ползвате. Това е!
Вижте как се прави във видеото по-долу: