Ако някога сте правили домашно сладко , то почти сигурно е, че не сте успели да уцелите онзи "тънък момент" с готовността му - обикновено или остава прекалено рядко, или става твърдо като камък.
Сигурно сте чували прочутия начин за проверка на сладкото с порцеланова чинийка - капваш капка и тя не трябва да се разлива. Да, но дори той често пъти не работи, защото горещото сладко трудно се събира в капка, докато не изстине достатъчно.
Затова днес нямаме търпение да споделим с вас една хитрина , с която нашите баби си служат от край време.
Бързаме да споделим с вас този трик, за който всъщност говорим от самото начало.
Как разбираме дали сладкото е готово ?
Всичко е толкова лесно и просто. Единственото, което се изисква от вас, е да напълните чаша със студена вода. Ако смокиновото сладко или друго, което приготвяте, е готово, капката ще потъне на дъното на чашата без да се разтвори. Това е сигурен знак, че може спокойно да свалите тенджерата от котлона или да извадите тавата от фурната.
Следващия път, когато приготвяте сладко или конфитюр, не забравяйте да опитате този трик. Действа безотказно!