Как да разберем твърд или мек е грахът в буркана без да го отваряме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да разберем твърд или мек е грахът в буркана без да го отваряме
1567
Снимков материал: pixabay.com
Как да разберем твърд или мек е грахът в буркана без да го отваряме

КОНСЕРВИРАН ГРАХ

Идеалният консервиран грах е нежен, мек, сладък, но не твърд и горчив. Как да намерите точно такъв продукт на рафтовете в магазина, прочетете тази статия. 

"Правилни" сортове 

Сладки сортове се използват за консервиран грах и това трябва да бъде посочено на буркана. Ако този етикет липсва, така че обърнете внимание на количеството въглехидрати в състава: по-малко от 5 g - продуктът е твърд, идеален за супи, а от 6,5 g и повече - мек грах за салати.

Защо датата на производство е важна

Ще получите сладък консервиран грах, ако се затворят в буркани веднага от полето. Това се случва главно през юни, юли и началото на август. Ако съберете грах по-късно, той ще съдържа твърде много нишесте, което го прави горчив и тръпчив. За производството на зърнени храни се използват предимно късни сортове, но някои производители могат да ги консервират. Тогава продуктът няма да има най-добрия вкус. Ето защо винаги трябва да гледате датата на производство: изберете месеците  06, 07, 08. 

Но като цяло други дати могат да показват, че за производството са били използвани сухи суровини или предварително замразен грах. Самото замразяване не влияе на вкуса на продукта, но тогава е трудно да се разбере датата на събиране, защото може да е бил замразен няколко месеца преди това и може би срокът на годност приключва.

Какво да направите, ако грахът е твърд

Консервираният грах може да не е горчив, но да е твърде твърд. Тогава е по-добре да го добавите към сос, сосове, различни зеленчукови яхнии и супи. А горчивият грах е по-добре да се задушава в млечно-чеснов сос.

Лайфхак, как да приготвим консервиран грах за салата: първо трябва да източите саламурата и да изсипете целия грах във вряща вода. Покрийте буркана с кърпа и вливайте, докато водата се охлади. Така грахът ви определено ще стане мек. Ако знаете всички тези нюанси, ще има по-малко изненади при покупка.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft