Как да разберем дали рибата е дива или отглеждана във ферма и пълна с хормони

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да разберем дали рибата е дива или отглеждана във ферма и пълна с хормони
Как да разберем дали рибата е дива или отглеждана във ферма и пълна с хормони
13984
Как да разберем дали рибата е дива или отглеждана във ферма и пълна с хормони
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Напоследък здравословният начин на живот е на върха на популярността си. Сега е модерно да тренирате във фитнеса и да следите диетата си. Струва ни се, че това е страхотно: вместо да пият алкохолни напитки и да пушат, младите хора се опитват да насищат тялото с витамини и минерали, необходими за нормалното развитие всеки ден.

Откакто здравословният начин на живот стана основен, се забелязва значително увеличение на търсенето на морски дарове, особено червена риба . Това се дължи на високото съдържание на омега-3 мастни киселини, необходими за правилното функциониране на организма.

Тенденцията бързо беше забелязана от предприемчиви бизнесмени и решиха да печелят възможно най-много от популярния продукт. Те създадоха специални ферми, където започнаха да отглеждат сьомга . На пръв поглед няма нищо лошо в това, но ако погледнете ...

Разлика между дива и отглеждана сьомга

За да печелят колкото е възможно повече, фермерите пестят от фуражи и, за да избегнат епидемии, хранят рибите с различни лекарства, включително антибиотици, които постепенно се натрупват в месото. Заедно с месото от отглеждана в развъдник сьомга, в тялото ни влизат и антибиотици.

Това допълнително увеличава антибиотичната резистентност при хората. Дивата сьомга се храни с миди, раци и скариди. Тези миди съдържат каротеноида астаксантин , който прави месото от сьомга бледо розово. Астаксантинът също е мощен антиоксидант.

Поради неограниченото движение на океанската сьомга, тя е по-малко мазна и съдържа много повече протеини от своя сестра от фермата. Въпреки предимствата на дивите риби пред култивираните риби, неотдавнашни изследвания показват, че океанската сьомга съдържа по- устойчиви органични замърсители .

Те включват пестициди, фармацевтични продукти и промишлени химикали. Учените отдават това на постоянното замърсяване на океаните . Попадайки в човешкото тяло, замърсителите провокират развитието на диабет тип 2 и увеличават риска от синдром на Алцхаймер или Паркинсон.

Разбира се, съдържанието на вредни токсични вещества в месото на селскостопанските риби пряко зависи от добросъвестността на собствениците на фермата: от това в каква вода живее сьомгата и каква храна ядат. Можете да различите дивата риба от селскостопанската по цвят: месото от океанска сьомга е бледорозово. Освен това има много тесни мастни слоеве, което се дължи на активния начин на живот, докато другата отглеждане във ферма е тлъста

Ето какво да търсите, когато купувате червена риба от семейство сьомга. . Надяваме се да сте научили нещо ново и полезно от статията и да я споделите с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft