Как да различите българското зеле кьосе от хибрида-Снимка

вход през zajenata.bg
За Жената
Как да различите българското зеле кьосе от хибрида-Снимка
148083
Снимков материал: pixabay.com
Как да различите българското зеле кьосе от хибрида-Снимка

Последно време все повече хора се оплакват от лошото качество на зелето, което приготвят за зимнина. Зелките са по-тежки и по-плътни.

Това всъщност е хибриден сорт, който земеделците сеят , заради по-големия добив и по-добрата печалба.

Вижте малко полезна информация как да различите истинското зеле от българския сорт „кьосе“ от неговия хибрид, който е с по-лоши качества, пише dnesbulgaria.com

Малко информация при закупуване на зеле за каче за кисело . Българският сорт ,, кьосе”, който е най-крехкия и вкусен се разпознава по броя на жилките при кочана. Задължително трябва да бъдат 5 жилки , както съм показала на снимките.

Земеделците търговци засяват хибриди поради голямото количество на зелките. Кьосето произвежда по-малко количество, но вкусът е неповторим, който познаваме,също така листото може да се навие на фунийка без да се пречупи. Като се замисля всичко родно е белязано идентично и неподправимо , за да не се имитира или копира.

Споделете тази новина

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft