Последно време все повече хора се оплакват от лошото качество на зелето, което приготвят за зимнина. Зелките са по-тежки и по-плътни.
Вижте малко полезна информация как да различите истинското зеле от българския сорт „кьосе“ от неговия хибрид, който е с по-лоши качества, пише dnesbulgaria.com
Малко информация при закупуване на зеле за каче за кисело . Българският сорт ,, кьосе”, който е най-крехкия и вкусен се разпознава по броя на жилките при кочана. Задължително трябва да бъдат 5 жилки , както съм показала на снимките.
Земеделците търговци засяват хибриди поради голямото количество на зелките. Кьосето произвежда по-малко количество, но вкусът е неповторим, който познаваме,също така листото може да се навие на фунийка без да се пречупи. Като се замисля всичко родно е белязано идентично и неподправимо , за да не се имитира или копира.
Споделете тази новина