Сигурно ви се е случвало - белите яйцето, а с черупката пада и половината белтък. Това наистина е много неприятен момент, защото от яйцето не остава много за ядене, а най-хубавото се похабява.
Трябват ви само обикновена карфица или кабърче . С негова помощ се прави малка дупка в заоблената част на яйцето.
Както знаете, в тази част има празнина, така че яйцето няма да изтече. Направете отвора внимателно, така че черупката да не се напука и защитният слой да остане непокътнат.
Ако сте успели, можете да започнете да варите яйцата!
Не забравяйте да сложите яйцата в студена вода веднага след сваряването им.
Пригответе се да бъдете приятно изненадани, защото когато ги обелите, черупките буквално ще се свличат от тях!
Можете да сте сигурни, че този трик работи. Проверено!