Има толкова много рецепти с яйца! И колко малко от тях използваме! В крайна сметка можете да ги готвите, печете, да правите плънка от тях и много повече!
А в това видео ще видите доста необичаен начин за приготвяне на яйце. Бихте ли си помислили, че е възможно да сварите яйце наобратно ? Т.е. така че белтъкът и жълтъкът да си разменят местата? Разбира се, този метод на готвене изисква време и усилия, но резултатът несъмнено ще изненада както членовете на семейството, така и гостите!
Такива яйца са идеални за украса на празничната маса, особено за Великден. Или дори разнообразете закуската, ако, разбира се, има време и желание. Всички ще бъдат впечатлени!
Ето подробности във видеото:
За начало осветете яйцето отдолу с фенерче, за да проверите цвета му. След това внимателно "опаковайте" яйцето в тиксо.
Държейки двата края на чорапогащника, започнете да въртите яйцето няколко минути (като във видеото).
След това с помощта на фенерчето проверете отново цвета на яйцето - ако е по-тъмен от преди, значи е готово за варене.
Извадете яйцето от чорапогащника, но оставете тиксото. Сварете го до готовност, след което прехвърлете в съд с ледена вода за няколко минути.
Сега снемете тиксото и обелете яйцето - готово!