За да приготвите успешно ястие, трябва да знаете някои кулинарни трикове, които помагат да направите ястието успешно и по-вкусно. За да сте сигурни, че оризът ви е идеален, а не лепкав и твърд или кашест, използвайте трик от опитни домакини.
Много хора се чудят дали е необходимо да се мие оризът преди готвене, за да не залепне.
Налейте малко плодов сок
Един от начините да направите сварения ориз перфектен е да добавите малко лимонов сок към водата, в която се готви, точно преди да започне да завира. Лимоновият сок предпазва ориза от бучки и прави ястието въздушно.
Можете също така да поставите тази храна
Ако нямате лимон под ръка или не искате да го използвате по този начин, друг вариант е да добавите няколко капки масло във водата, преди да е започнала да завира. Това ще помогне на зърната да не се слепват по време на готвене, а по-скоро да се разделят.