Как да сготвите ориз: Няма да залепне или да стане каша, ако добавите 1 необичайна съставка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да сготвите ориз: Няма да залепне или да стане каша, ако добавите 1 необичайна съставка
Как да сготвите ориз: Няма да залепне или да стане каша, ако добавите 1 необичайна съставка
3504
Как да сготвите ориз: Няма да залепне или да стане каша, ако добавите 1 необичайна съставка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За да приготвите успешно ястие, трябва да знаете някои кулинарни трикове, които помагат да направите ястието успешно и по-вкусно. За да сте сигурни, че оризът ви е идеален, а не лепкав и твърд или кашест, използвайте трик от опитни домакини.

Трябва ли да измиете ориза ?

Много хора се чудят дали е необходимо да се мие оризът преди готвене, за да не залепне.

А именно готвачите препоръчват измиването на ориза от хигиенни съображения, за отстраняване на прах, насекоми или остатъци от люспи.

Налейте малко плодов сок

Един от начините да направите сварения ориз перфектен е да добавите малко лимонов сок към водата, в която се готви, точно преди да започне да завира. Лимоновият сок предпазва ориза от бучки и прави ястието въздушно.

Можете също така да поставите тази храна

Ако нямате лимон под ръка или не искате да го използвате по този начин, друг вариант е да добавите няколко капки масло във водата, преди да е започнала да завира. Това ще помогне на зърната да не се слепват по време на готвене, а по-скоро да се разделят.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft