Как да се отървете от миризмата на пържено в къщата

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Как да се отървете от миризмата на пържено в къщата
2748
Снимков материал: pixabay.com
Как да се отървете от миризмата на пържено в къщата

Всяка домакиня знае колко силно миризмата на пържено се пропива от дрехите и косата, но особено от дома.

Ако просто пържите шницели, кюфтета или пържени картофи с шунка или дори риба, знаете колко е трудно да се отървете от миризмата. Дори ако почиствате спокойно, миризмата е упорита, за да продължи да ни упоява!

Днес ви представяме простия трик, с който можете бързо да се отървете от миризмата на пържено в къщата:

След като приключите с готвенето, сварете тенджера с вода, в която наливате оцет.
Оставете да заври, докато парата изпълни цялата кухня, след което проветрете.
Ако цялата миризма на пържено не е изчезнала, накиснете кухненска кърпа в оцет, пърхайте кърпата из стаята и след това отворете прозореца.

Подправки, които се борят с миризмата на пържене

Миризмата на кюфтета е упорита и ако пържите риба, няма шанс да се отървете от нея, докато не дойдат гости.
Сварете в купа с вода няколко подправки със силни аромати, като лимонова или портокалова кора, канела, карамфил и джинджифил.
Нека кухнята се напълни с миризмите на зимните празници и дори няма да забележите, че миризмата се е изпарила.

Ето и други трикове, които ще ви помогнат в бъдеще:

1.  Поставете няколко филийки ябълка във все още студеното масло; те ще ви помогнат да предотвратите миризмата на пържене, която обикновено се разпространява в къщата и в същото време да ви покажат кога маслото е достатъчно горещо.

2.  Ако искате да правите пържена риба, сварете вода с оцет в съд до тигана, в който пържите рибата.

3.  За хората, на които им е неприятна миризмата на оцет, те могат да използват карамфил вместо това. Тези ароматни пари ще премахнат миризмата на пържене.

4.  Изстискайте половин лимон в олиото за пържене и след това разбъркайте. Той ще придаде приятен аромат на вашето ястие и в същото време ще премахне нежеланата миризма на пържено.

5.  Друга техника за премахване на неприятната миризма, която се отделя при пържене, е поставянето на магданоз в тигана. След това, за да премахнете цялата миризма, след като приключите с пърженето, сварете тенджера с вода, в която сте сложили карамфил.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft