Ягода - царски плод, червен и ароматен, любим на много хора през лятото. Добър е под всякаква форма: в конфитюр, сладко, компоти и десерти. И едно плодче в устата води до несравнимо удоволствие!
Вярно е, че се случва да искате да се насладите на ягоди през зимата, но няма как да намрите по това време на годината, освен ако не сте се подсигурили отсега. Редакционната ни колегия знае как да сложите край на страданията и дори през зимата да се радвате на този плод. Ще ви кажем как да замразите ягодите, за да запазите нейния вкус и аромат. На улицата ще има снежна буря, а на масата ви парче лято. Не е ли страхотно?
Как да замразим ягоди
Захарта е ключов компонент. Благодарение на него ягодите не губят цвят, аромат и не се изсушават .
Измийте добре ягодите. Важно е да изплакнете бързо и на малки порции, така че плодовете да не поемат вода. Поставете плодовете върху хартиена кърпа за 20 минути, за да изсъхнат малко.
Вземете контейнера и го покрийте с торба. Най-отдолу сложете първия слой от ягодити, поръсете със захар и добавете втори слой. Поръсете отново всичко със захар. Когато всичко е готово, завържете торбичка и поставете контейнера във фризера.
След няколко дни, когато ягодите замръзнат, торбата ще приеме формата на контейнер. Може да бъде изваден и поставен отделно във фризера.
Използвайте тези малки трикове и се наслаждавайте на лятното лакомство през цялата година. Гответе пайове, палачинки, млечни шейкове със сочни сладки ягоди без значение в кой период сме от годината