Известно е, че месните ястия се усвояват по-добре от организма и се усвояват по-лесно, когато се сервират със зеленчуци. И ако печете зеленчуците , получавате не само отлично лека гарнитура , но и здравословно основно ястие.
Основната тайна на печените зеленчуци е марината от лимон. Тя перфектно допълва аромата на всяка съставка, а също така помага да се поддържа оригиналният цвят на зеленчуците. Гответе - няма да съжалявате!
Съставки
Тиквички 2 бр.
Патладжан 1
Домат 2 бр.
червен лук 1
чушка 1
Чесън 4 скилидки
Лимонов сок 20 мл
Магданоз
Зехтин на вкус
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Нарежете зеленчуците на големи филийки и поставете в купа. Подправете със сол на вкус, намажете с лимонов сок и оставете да се маринова.
Загрейте фурната до 200 ° C. Прехвърлете зеленчуците в намазнена тавичка със зехтин и покрийте с фолио. Изпратете да се пече за 15 минути.
По- добре е да сервирате такава гарнитура топла, с малко черен пипер и поръсете с магданоз. Приятен апетит!