Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени
Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени
128153
Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако и вие като мен обичате да се наслаждавате на вкусни и сочни ястия на скара през лятото , трябва да знаете как да си мариновате зеленчуците

МАРИНАТА ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ НА СКАРА

Също така в долната част на статията ще намерите няколко прости правила, спазването на които гарантира, че гарнитурата, приготвена на скара ще е сочна. Най-вкусната и диетична храна за лятото !

 

Зеленчуци на скара в марината с мед

СЪСТАВКИ

600 г от любимите ви зеленчуци
200 г гъби
4–5 чл пчелен мед
2 с.л. соев сос
1,5 с.л. горчица
3-4 с.л. растително масло или зехтин
сол на вкус

Измийте зеленчуци и почистете гъбите. Ако има време можете да оставите зеленчуците с вода да престоят половин час.

За да приготвите маринатата, смесете соев сос с мед и горчица, добавете карамфилови съцветия и залейте с растително масло. Сол на вкус и разбъркайте добре, за да стане марината еднаква.

Нарежете зеленчуците и гъбите, сложете ги в чист плик. Изсипете марината, завържете торбичка и разклатете добре, така че зеленчуците да бъдат покрити с марината от всички страни. Оставете зеленчуците в маринатата за половин час.

Печете зеленчуците за около 10 минути от всяка страна. Добър апетит!

Класическа рецепта за марината

СЪСТАВКИ

700 г от любимите си зеленчуци
250 г гъби
1 лимон
4 стръка босилек
2 стръкчета розмарин
3-4 скилидки чесън
50 мл растително масло
сол на вкус

Измийте зеленчуците и почистете гъбите

За да приготвите маринатата, изцедете сокът от лимон в удобен съд, изсипете растително масло на същото място.

Смелете босилек и розмарин, добавете в купата към маринатата. Поставете нарязан чесън и сол на вкус. Смесете добре.
Сложете зеленчуците и гъби в купа с марината. Покрийте, разклатете и оставете за 20 минути.
Маринованите зеленчуци могат да бъдат нанизани на шишчета или да се сложат в мрежа и да се пекат. По-добре е зеленчуците да се пекат около 10 минути от всяка страна.

Знаете ли, че не всички зеленчуци могат да бъдат нарязани? Има такива, които губят сокът си и следователно сочността си. Например, по-добре е да вземете доматите малки и да ги сварите цели, без да отрязвате мястото на стъблото. Едро нарязани тиквички и патладжан.

Когато готвите зеленчуци на скара, намажете телесната решетка и зеленчуците няма да се залепят за нея. Ако има много масло, избършете със салфетка. Печенето на големи зеленчуци трае около 10 минути, а малки  за 5-7 минути.

И накрая, едно от основните правила на успешното гарнитура са правилно подбраните зеленчуци. Те трябва да са със същия размер, да не са презрели, без вдлъбнатини.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft