Как да си мариноваме патладжана, че да не горчи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си мариноваме патладжана, че да не горчи
Как да си мариноваме патладжана, че да не горчи
48692
Как да си мариноваме патладжана, че да не горчи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Никога не съм обичала патладжан, но след тази салатка определено го преоткрих като вкус. Сега да видите как у нас през ден се прави лятото.

Докато нарязвам зеленчуците на големи хапки, приготвям бърза марината за чушки и патладжан . Състои се само от 3 съставки и вода. Изпращам зеленчуците за мариноване в хладилника за през нощта. На масата се сервират готови меки и солени атладжанчета в комбинация с чушките, вкусът е брутален.

 

Съставки

Патладжан 1 кг

чушка 1 кг

Копър 1 връзка

Магданоз

Чесън 

Вода 350 мл

Сол 1 супена лъжица 

Захар 2 с.л. 

Оцет 8 ч.ч.

Слънчогледово олио на вкус

 

Подготовка

Първата стъпка е да се справите със зеленчуците. Изчистете чушките от семена и дръжките, нарежете пулпата на половинки или четвъртинки. Парчетата трябва да са достатъчно големи.
Изплакнете и подсушете чушките и ги поставете върху лист за печене. Намажете парчетата с олио или зехтин. Печете зеленчуците във фурна, загрята до 180 градуса, докато се появи ружен цвят.


Междувременно измийте патладжаните. Изсушете и нарежете на кръгчета с дебелина 1-1,5 см.

Запържете кръговете в олио до златисто кафяво.

Нарежете на ситно всички зеленчуци и пресовайте чесъна. Вземете широка и дълбока купа. Наредете патладжани, подправки, чушки и патладжани на слоеве в него. Разстелете слоевете, докато останете без храна.


Сега залейте зеленчуците с предварително приготвената охладена марината. За да я приготвите, смесете преварена вода със стайна температура със сол и захар.

Добавете оцет или 1 ч.л. оцетна есенция 70%. Разбъркайте масата, изсипете я върху зеленчуците. Когато се охладят напълно, приберете съда в хладилника

Маринованите чушки с патладжан ще бъдат готови за консумация на следващия ден. Обикновено приготвям  вечер, за да я сервирам на следващия ден. Тази бърза марината за заети домакини е истинско спасение. Благодарение на нея зеленчуците придобиват пикантна киселинност и буквално се топят в устата. Съветвам ви да я пробвате!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft