Как да си мариновате зеленчуците, че да ви станат като направени от заведение

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си мариновате зеленчуците, че да ви станат като направени от заведение
Как да си мариновате зеленчуците, че да ви станат като направени от заведение
22058
Как да си мариновате зеленчуците, че да ви станат като направени от заведение
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Известно е, че месните ястия се преработват по-добре от тялото и по-лесно се смилат, ако се сервират с порция зеленчуци. И ако печете зеленчуците, ще получите не само отлична гарнитура , но и полезно основно ястие.

Основната тайна на печените зеленчуци, която днес ви предлагаме е лимонена марина. Тя отлично отразява вкуса на всяка съставка и също така помага да се запази оригиналния цвят на зеленчуците. Подгответе и няма да съжалявате!

 

Нужни съставки:

тиквички 2 бр.

патладжан 1 бр.

домат 2 бр.

Червен лук 1 бр.

чушка 1 бр.

чесън 4 скилидки

Лимонов сок 20 ml

магданоз 1 стрък

Зехтин на вкус

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците на големи резени и ги сложете в купа. Посолете, поръсете с лимонов сок и оставете да се мариноват.

Загрейте фурната до 200 ° С.  Прехвърлете зеленчуците в омазнена тавичка и покрийте с фолио. Изпратете да се пекат за 15 минути. Отстранете фолиото, включете горния нагревател на фурната и ги оставете за още 10 минути.

Сервирайте тази гарнитура топла с малко черен пипер и поръсете с магданоз. Бон апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft