Марина за 20 минутки, с кяото всяко месце ще се стопи в устата, аз по- крехко и сочно телешко не съм яла за момента

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Марина за 20 минутки, с кяото всяко месце ще се стопи в устата, аз по- крехко и сочно телешко не съм яла за момента
Марина за 20 минутки, с кяото всяко месце ще се стопи в устата, аз по- крехко и сочно телешко не...
10451
Марина за 20 минутки, с кяото всяко месце ще се стопи в устата, аз по- крехко и сочно телешко не съм яла за момента
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Формирането на тайландската кухня е повлияно от националните традиции на азиатските съседни страни и малко европейски. Традиционните ястия в Тайланд се приготвят с няколко основни съставки: ориз, различни видове юфка, морски дарове, соев сос и богата палитра от подправки. Влиянието на западната кухня се усеща в присъствието на зеленчуци, плодове, а също и месо, които са по-познати на европейците. Тайландското месо е нещо, което трябва да готвите поне веднъж в живота си.

Благодарение на печенето в мляко месото се оказва много меко и крехко с апетитен аромат.  Предлагаме да приготвите телешкото по тази рецепта, но свинското ще се получи доста добре. Изберете твърд и свеж корен от джинджифил, дълъг 3-5 см. А тази марина може да я използвате за всякакъв вид телешко.

 

Съставки

телешко месо 300 гр

чушка 2 бр.

Джинджифил 1 бр

червен лук 2 бр.

Чесън 3 скилидки

Слънчогледово олио 20 мл

Мляко 125 мл

Соев сос 2 с.л. 

Черен пипер (смлян) на вкус

Къри на вкус

Сол на вкус

 

Подготовка

Нарежете месото на тънки пръчици. Мариновайте със соев сос и 10 мл олио. Оставете го да действа 20 минути. 


По това време нарежете лука на половинки пръстени, чушката - произволно, настържете джинджифила на едро ренде, нарежете чесъна на плочки. 


Загрейте дълбок тиган, изсипете останалото масло, запържете месото до златисто кафяво


Налейте мляко и оставете да къкри, докато се изпари.


След това добавете чушка, джинджифил, лук, чесън и оставете да къкри 5 минути. Посолете, добавете подправки. След 30 минути ястието е готово. 

 

За по-ярък вкус опитайте да добавите една супена лъжица мед и щипка червен пипер. Пикантността и сладостта няма да навредят! Той е и гръбнакът на тайландската кухня. Пожелаваме ви приятен апетит.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft