Как да си направим бохча с готови кори от баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим бохча с готови кори от баница
Как да си направим бохча с готови кори от баница
13276
Източник: http://recepti.gotvach.bg
Как да си направим бохча с готови кори от баница
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Време е за промяна, нещо вкусно и различно. Всички обичат баница, но вече малко или много сме се насити на традиционния й вкус и вид и затова решихме да ви предложим един нов вариант, с който да разнообразите малко.

 

Необходими Съставки

ЗА ТЕСТОТО
прясно мляко - 150 мл
брашно - 2 ч.ч.
оцет - 1 ч.л.
сол - 2 щ.
белтъци - 1 бр.

ЗА ПЛЪНКАТА
гъби - 200 г
пресен лук - 5 стръка
пилешки бутчета - 200 г пушено
шунка - 100 г
ементал - 50 г /или кашкавал/
домати - 1 бр
олио - 3 - 4 с.л.
вегета - 1 - 2 щ.
черен пипер - 1 - 2 щ.
чубрица - 1 - 2 щ.
магданоз - 2 - 3 стръка

ОЩЕ
жълтъци - 1 бр /за намазване/
прясно мляко - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и към него прибавете прясното мляко, леко затоплено, и останалите продукти.

Замесете тесто, добавяйки още малко брашно върху набрашнен плот до получаване на гладко тесто. Срежете го на четири. От всяка част оформете топче. Покрийте ги с кърпа и ги оставете така, докато се приготви плънката. За нея загрейте в дълбок тиган 3-4 с.л. олио и пуснете обелените предварително и нарязани на дребно гъби. След това добавете накълцан лука.

Пилешкото бутче го обезкостете и нарежете на кубчета, също и шунката. Прибавете ги към гъбите и запържете 3-4 минути. Овкусете с подправките, разбъркайте и отдръпнете от огъня. Обелете домата, нарежете на кубчета и го добавете. Разбъркайте и оставете да поизстине. Тогава рендосайте към сместа сиренето Ементал.
 

Разточете всяко топче тесто върху брашно, самото то също поръсено с брашно, за да не лепне по точилката, на тънка кора като за баница и широка около 30 см. Всяка разточена кора с помощта на точилката я завийте и я разстелете върху лист хартия или плат. Така ги пригответе четирите, споделиха колегите от готчач.бг

В тава застелете хартия за печене. Вземете една разточена кора и я поставете върху хартията в единия ъгъл на тавата. Сложете по средата от плънката толкова, че да има за 4-те бохчички по равно. Съберете в ръка внимателно страничното тесто, свийте като набор, както чувалче, а след това пресучете веднъж и тогава отпуснете тестото да падне отгоре.

Работи се бързо, за да не залепва и да не се скъса. Разтеглете леко краищата към основата и после подпъхнете отдолу, така че да се получи бохча. Същото се повтаря, като всяка следваща кора се поставя в другия ъгъл и се оформя другата бохча.


Намажете ги с четка с разбит жълтък, смесен с лъжица прясно мляко.Изпечете ги в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15 минути.
 Пекох на средно ниво във фурната с вентилация. Оставете ги в изключена фурна за 5 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft