Независимо от това, колко много обичаме традиционната си кухня, все още има чуждестранни ястия, които ни завладяват с тяхната простота и вкус. И всяка жена обича да готви нещо, което отнема малко време. Особено когато става въпрос за празниците и трябва да готвите повечко храна.
Брускетите е италианска закуска, чиято подготовка изисква минимални съставки и време. Това бързо ястие се утвърди много и при нас, защото може да се играеете с въображението .Тази закуска се сервира преди главното хранене, за да подобри апетита ви
Днес сме ви подготвили няколко възможности за готвене на брускети, които ще ви бъдат полезни през делничните дни и празниците.
Опции за готвене на брускети
Брускета по италиански със сос от песто
Основата на тази рецепта са продукти, чиято страна на произход е Италия.
Състав :
чабата 1 бр.
босилек 1 куп.
чушки 2-3 бр.
зехтин
сос от песто
козе сирене
сол на вкус
пипер на вкус
Подготовка :
Нарежете чабата на кръгчета и запържете в зехтин. Чушките нарежете на парчета и изпратете в печката за 10 минути при висока температура.
Брускети със сирене, мед и ядки
Такава брускета ще завладее всеки гурме ценител, защото комбинацията от тези продукти не само звучи божествено, а е и такава.
Състав:
чабата или багета 1 бр.
чесън 1 скилидка
зехтин
босилек
мед
сирене "Camembert" или "Bree"
орехи
Подготовка:
Намажете нарязания хляб със зехтин и сложете в предварително загрята фурна докато се запече до златисто- кафяво. Извадете и добавете чесъна, а отгоре наредете парчета сирене и отново върнете във фурната, докато сиренето започне да се топи. Брускетите полейте с мед, украсете с пресен босилек и поръсете с орехи.
Брускети със сушени домати и авокадо
През лятото, когато имаме огромно изобилие от домати е грехота да не пробвате тази рецепта
Състав:
чабата или багета 1 бр.
авокадо
сушени домати
крема сирене
чесън 1 скилидка
подправки
зехтин
сол на вкус
пипер на вкус
Подготовка:
Нарежете парчетата багета, намажете ги със зехтин и ги изпратете в предварително загрята фурна. Когато кората се зачерви, можете да ги извадите.
Разбъркайте сушените домати с чесъна и крема сиренето и намажете отгоре, поставете парче авокадо и подправки. Например, можете да вземете босилек, сол, пипер на вкус. Можете да добавите повече подправки по желание (перфектно подходящо е риганчето).
Брускети със сьомга, рукола и крема сирене
Тази опция за лека закуска е отлично решение за тези, които не представляват диетата си без риба. Само 15 минути - и отличната закуска ще украси масата ви.
Състав:
багета 1 бр.
осолена сьомга
крема сирене
рукола
зехтин
подправки на вкус
Подготовка:
Намажете парчетата багета със зехтин и изпечете във фурната до златисто- кафяв цвят. След това поставете крема сиренето, нарежете на филийки сьомга (ако желаете, можете да замените сьомгата с друга риба по ваш избор). Рибата може да бъде поръсена с лимонов сок, така че вкусът ще бъде още по-привлекателен Сол и пипер добавете по ваш вкус. Украсете с пресни билки или каперси (по желание).
Тази закуска е отличен заместител на обичайните сандвичи. И, важното е, че се състои от полезни продукти, които можете да промените по Ваша преценка. За летните вечери е идеална опция за аператив към питието ви. Поглезете се с необичайното ястие. И не забравяйте да споделите тези прости рецепти с вашите приятелки!