Има много начини за приготвяне на чушки за зимата . Някои домакини слагат билки и подправки в тях, някои добавят подправки и мед. Всеки има свой универсален и доказан през годините метод.. Винаги е интересно да опитате нещо ново. Затова сме подготвили за вас една прекрасна рецепта.
Българският пипер с чесън е вкусно апетитно ястие. Този пипер може да се добави към различни салати и супи. Също така ярката храна може да се сервира и на празничната трапеза. Като цяло ви съветваме да пробвате- няма да съжалявате!
съставки
чушки 3 кг
магданоз 1 връзка
чесън 10 скилидки
Слънчогледово масло 250 мл
захар 1 стек
оцет 500 мл
сол 3 супени лъжици
Черен пипер (грах) 5 броя
Дафинов лист 1 брой
подготовка
Обелете чушките, както обикновено. Нарежете на големи ивици. Нарязваме ситно чесъна с нож. Може да бъде леко смачкан с широката страна на ножа. Нарязваме ситно прясно измития копър или магданоз.
Стерилизирайте бурканите и капаците.
Пригответе марината. Смесете 9% ябълков оцет и растително масло в тенджера. Добавете захарта, солта и дафиновия лист. Поставете тенджерата на огъня и докарайте маринатата да заври.
Сложете чушките нарязани на парчета и варете 3-4 минути. След това го сложете в буркани, редувайки с чесън и зеленина.
Когато всички порции пипер са готови, не наливайте марината. Изсипете в буркани първо чушките.
Затворете бурканите с капаци. Увийте с одеяло, за да се охладят бавно.
Малък съвет: за да направите зимнината по-апетитна, можете да използвате чушки в различни цветове. Приятен апетит!