Всяка домакиня е свикнала да комбинира продукти по свой начин, а необичайни комбинации предизвикват само недоумение. Но в крайна сметка такива ограничения и скруполи ви лишават от невероятните вкусове ! Едната ми приятелка винаги яде храна поотделно (последователно), защото не може да приеме, че е възможно да се комбинират картофите с херинга , например.
Но баба е свикнала на сложни ястия, които съдържат много съставки: по нейно мнение те имат по-ярък и богат вкус. Особено харесва рибата в различни комбинации. Боб със скумрия са едно от любимите ястия. То е изключително просто и много питателно, ароматно и вкусно.
Съставките
скумрия 1 бр.
боб 400 гр (консервиран)
лук 1 бр.
моркови 1 бр.
домат 1 бр.
чушка1 бр.
кисели краставици 3 бр.
зехтин на вкус
сол на вкус
захар 1 ч.лъжичка
Черен пипер на вкус
Подготовка
Нарежете скумрията на малки парчета и изпържете леко в зехтина. Накълцайте лука и чушката на половинки пръстени, настържете морковите и доматите на средно голямо ренде, сложете и боба. Запържете всички зеленчуци в мазнината, в която е била рибата.
Изсипете половин чаша вода към зеленчуците и задушете в продължение на 7 минути.
На пръв поглед може да изглежда, че скумрията не се комбинира с боб, но всъщност е отлично ястие. Пригответе за семейна вечеря. Този шедьовър може да се сервира със салата, която подчертава само вкуса на ястието. Запишете тази рецепта във вашите отметки и се отдайте на приятни емоции със семейството си с този необичаен обяд!