Как да си направим вкусно хлебче на тиган без яйца, мая или фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим вкусно хлебче на тиган без яйца, мая или фурна
Как да си направим вкусно хлебче на тиган без яйца, мая или фурна
125667
Как да си направим вкусно хлебче на тиган без яйца, мая или фурна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича пресен хрупкав хляб само от фурната? Миризмата на прясно печени продукти изкушава всички, но не всеки иска да готви хляб сам. Тази задача изглежда трудна за всеки, който не знае прости рецепти. Днес ще ви покажем как да си направите хляб в тиган, като смесите няколко прости съставки. Резултатът ще ви изненада приятно.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ХЛЯБ В ТИГАН

Свикнали сме с палачинки, постни тортили и пържени пайове на тиган. Всъщност тиганът може да замени фурната. Всичко се приготвя в тиган много пъти по-бързо: палачинки, сирене, месо - и хлябът не е изключение. Не се страхувайте да го правите. Определено ще успеете с тази рецепта, ако обичате вкусни закуски.

За да приготвите хляб с пълнеж в тиган, не е нужно да колумирате върху тестото с мая и да се страхувате, че тестото няма да се приготви добре. Това не са кифлички с мая. Това е обикновен хляб, който не съдържа мая и яйца и е доста лесен за приготвяне. Не се учудвайте на количеството съставки, има достатъчно, за да нахраните двама възрастни. И ако желаете, броят на продуктите винаги може да бъде увеличен.

СЪСТАВКИ

90 г брашно
55 мл мляко
10 г масло
1 щипка сол
200 г картофи
100 г сирене или кашкавал
2 ч.л майонеза

 

ПОДГОТОВКА

В дълбока купа смесете 90 г пресято брашно, 55 мл мляко и 10 г масло на стайна температура. Можете да разтопите маслото в микровълновата. Не забравяйте да добавите щипка сол.

Омесете тестото с ръце до гладко. След това увийте парче тесто в найлоново фолио и оставете в хладилник за 1 час.

Обелете и пасирайте 1 голям картоф. Добавете 2 ч.л. в пюрето. майонеза и разбъркайте добре.

След час извадете тестото от хладилника и го разточете на тънък пласт.

Сложете настърганото сирене или кашкавал върху тестото. Моцарелата е най-подходяща за това, тя се разтяга много апетитно. Но можете да използвате всяко твърдо сирене, което имате. След това разпределете пюрето и го поръсете със сиренето или кашкавала отгоре.

Защипете краищата на тортата в кръг. Поставете плоския хляб върху дъска и леко го заравнете с точилка.


Намажете предварително загрятият тиган с масло. Гответе тортилата до златисто кафяво, около 5 минути на слаб огън. След това намажете отгоре с олио и обърнете сладкиша. Гответе до златисто кафяво за още 5 минути.

Сега по-скоро нарежете предястието с остър нож. Колкото повече сирене има в тортата, толкова по-вкусен ще е хлябът в тавата. Някои хора харесват комбинацията от сирене и мед и потапят парченцата тортила в меда. Вижте колко бързо можете да приготвите хляб на тиган във видеото. И колко е вкусно дори само като го гледате!

 

Но можете да експериментирате с други пълнежи. Аз например бих изял такава питка със салата. Това е добра алтернатива на пицата и понякога можете да си направите закуска за промяна. Помислете само за миризмата на пресен хляб и топено сирене. Най-хубавото в това е, че не е нужно да цапате листовете за печене и да загрявате предварително фурната. Един тиган е достатъчен за приготвяне на вкусно хлебче. Признайте си, искате да пробвате?

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft