Как да си направим гъсто и ароматно сладко от вишни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим гъсто и ароматно сладко от вишни
Как да си направим гъсто и ароматно сладко от вишни
3179
Как да си направим гъсто и ароматно сладко от вишни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще приготвим невероятно вкусно сладко от вишни . Рецептата не изисква излишни процедури и дълго варене. Резултатът е нежно сладко с лека киселинност.

За да получим плътна кадифена структура, която нежно да се топи върху езика, ще използваме агар-агар. Това е сгъстител на растителна основа, който върши работата си много по-добре от желатина. Последните ще се разпространят бързо при стайна температура, а агар-агар ще залепне дори през лятото на плажа.

Освен това трябва да изберете правилните вишни. Трябва да са узрели, но с отличителна киселинност. Само тогава сладкото няма да бъде приятно сладко. В противен случай можете да добавите малко лимонена киселина.

Сладко от вишни

Необходими продукти:

  • 500 г захар
  • 1 кг вишни без костилки
  • 10 г агар-агар
  • 100 мл вода

На първо място, трябва да стерилизирате бурканите. Тъй като сладкото се приготвя бързо, тогава няма да имате време.
Вишните трябва да се измият и да се почистят от костилките, така че в резултат на чисти вишни да се получи 1 кг. Добавете плодовете в тенджера и ги поръсете със захар. Ако вишнята е много кисела, тогава можете да увеличите количеството захар с 50-100 g.
Сега вишните със захарта трябва да бъдат смачкани с потопяем блендер до гладкост.

След това изсипете около 100 мл вишнева маса в малка тенджера с дебело дъно. Добавете към нея агар-агар и разбъркайте много добре. След това оставете тенджерата настрана.

Докато агар-агарът набъбва, нека направим сладкото. Поставете тенджерата на умерен огън, оставете да заври и оставете да къкри за 5 минути. По това време трябва постоянно да отстранявате пяната отгоре. След това свалете тигана от котлона.

Сега вземете тенджера с агар-агар и поставете на слаб огън. При непрекъснато разбъркване масата трябва да се сгъсти много бързо. Това е показател за висококачествен агар-агар. Ако това не се случи или масата стане само малко гъста, тогава е по-добре да не правите конфитюр с него повече.
Ако течността в тенджерата се сгъсти много бързо, добавете към нея 100 мл вода и разбъркайте добре.

Когато масата от тенджерата стане напълно хомогенна, тя може да се отстрани от огъня и да се изсипе в тенджера с основната вишнева маса. След това трябва да се остави да заври отново и да се вари 5 минути. През цялото това време сладкото трябва да се разбърква добре.

През тези 5 минути се уверете, че имате готови стерилни буркани. След това просто трябва да излеете в буркани, да ги затворите  и да ги обърнете с главата надолу. Много скоро масата ще се сгъсти напълно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft