Как да си направим домашен карамелен пудинг? Копринен на допир и невъзможно вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашен карамелен пудинг? Копринен на допир и невъзможно вкусен:
Как да си направим домашен карамелен пудинг? Копринен на допир и невъзможно вкусен:
7840
Как да си направим домашен карамелен пудинг? Копринен на допир и невъзможно вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Аз, като признат фен на карамела в семейството, просто обожавам десертите с разтопена захар. И не говорим само за бонбонки Лакта, а за по-сложни лакомства. Старая се да правя домашен карамелен пудинг поне веднъж седмично. Толкова напомня на легендарния каталунски кремообразен десерт Крема Каталана , че няма да забележите разлика във вкуса.

Карамеленият пудинг обаче не е труден за приготвяне. Това е желиран десерт, направен от кондензирано мляко и с аромат на ванилия. Приготвям десетина порции наведнъж, за да стане достатъчно за всички. Повярвайте, няма да се задържи дълго в хладилника! Ето рецептата за уникалния Карамелен крем с ванилия :

домашен карамелен крем

Домашен карамелен пудинг

Продукти:

300 мл кондензирано мляко

6 яйчни жълтъка

9 г желатин

1 чаша царевично нишесте

350 мл прясно мляко

100 мл вода

2 а. с. екстракт от ванилия

0,5 чаши захар

Приготвяне:

1. Първо пригответе основата на пудинга. Изсипете 9 г желатин в 100 г студена вода. Оставете желатина да набъбне. През това време изсипете жълтъците в тенджера с дебело дъно.

2.

Добавете кондензираното мляко, млякото и екстракта от ванилия към жълтъците. Смесете съставките до гладкост. Изсипете разтопения желатин в тенджерата, разбъркайте отново масата.

пудинг карамел

3. Поставете тенджерата със сместа на огъня. Загрейте масата, като бъркате, но не довеждайте до кипене. Течността трябва леко да се сгъсти. Прецедете я през цедка.

домашен крем с карамел

4. Изсипете пудинга в чаши, оставяйки няколко сантиметра до върха. Докато приготвяте карамела, поставете чашите в хладилника.

5. Сега пригответе карамела. Смесете нишестето в чаша със 100 г вода. Разтопете захарта в тиган с незалепващо покритие. Добавете 2 с.л. вряща вода. Разбъркайте.

домашен карамел

6. След това добавете нишестето в тигана. Варете сместа, като разбърквате, до 2 минути. Трябва да придобие по-тъмен цвят, да се сгъсти и да стане течен карамел.

7. Залейте повърхността на охладения пудинг с вече леко изстиналия карамел. Оставете десерта да изстине напълно. За да целта можете да поставите порциите в хладилника за известно време.

карамелен десерт в чаши

Домашният карамелен пудинг е готов! Този деликатен десерт дори не може да се сравни с купеното от магазина!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft