За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Как да си направим домашен течен шоколад в два цвята - без вредни Е-та и подобрители
Как да си направим домашен течен шоколад в два цвята - без вредни Е-та и подобрители
27 Февруари 2016
91834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 мл вода
300 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
200 гр. масло
200 гр. сухо мляко
100 гр. черен или млечен шоколад
100 гр. бял шоколад
В купа на огъня поставете водата, захарта и ваниловата захар, и загрейте сместа, докато захарта се разтопи. Прибавете белия шоколад и продължете да бъркате. Щом започне да ври, дръпнете съда от огъня. Добавете маслото и сухото мляко. Разбъркайте. Сместа разделете на две части.
През това време на водна баня разтопете тъмния шоколад и го изсипете към едната част от горната смес - другата трябва да остане бяла.
Изсипете двете части в буркан, като ги редувате, така че да се получи шарка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари