Как да си направим домашна майонеза за 3 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна майонеза за 3 минути
Как да си направим домашна майонеза за 3 минути
32023
Как да си направим домашна майонеза за 3 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Историята на произхода на майонезата е обвита в мистерия. Казват, че самият кардинал Ришельо косвено е имал ръка в неговото изобретение! Със сигурност обаче е известно, че прочутият сос от масло, лимонов сок и яйца е изобретен във Франция. И на практика няма нищо общо с модерната витрина. Простата рецепта може да се намери в книгите от 60 -те години.

В такава майонеза дори лъжицата си заслужава! Емулсията е стабилна и плътна, без допълнителни консерванти и стабилизатори. Много по -здравословно (и дори по -диетично) е да се използва естествена майонеза в салати от всяко растително масло. И ето правилната рецепта, която нашите баби готвеха.

 

Съставки

Слънчогледово олио 250 мл

Яйце 2 бр.

Горчица 1 ч.ч

Захар 1 ч.ч

Сол 5 гр

Оцет 50 мл

 

Подготовка

Извадете храната от хладилника предварително, за да я загреете до стайна температура


Отделете белтъците от жълтъците. Добавете жълтъка в купата на блендера и разбийте добре.


Добавете сол, захар, горчица, оцет и разбийте, докато се получи гъста, кремообразна емулсия. Вместо оцет, можете да използвате 1,5 супени лъжици лимонов сок.

Високото съдържание на мазнини е нормално! Това, което наричаме „провансалски“, дори не може да се счита за майонеза във Франция и Англия. Между другото, там я обичат не по -малко от нас. Ако все още не знаете как домашната майонеза се различава от комерсиалната, време е да разгледате тази рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft