Как да си направим домашна маринована рибка за Никулден- трепач мезе за всичко
30 Ноември 2016
311812
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
"С години би могло да търсите сполучлива рецепта на домашно маринова риба , поради това отбележете си тази. Не изисква кой знае какво и винаги става уникална!"
Необходими Съставки
риба - 1 кг, херинга, скумрия, толстолоб или друга мазна риба
сол - 1 ч.ч.
вода - 4 ч.ч.
оцет - 1 ч.ч.
олио - 1 к.ч.
хляб - 1 филийка
копър - 2 връзки
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
бахар - 3 - 4 зърна
Начин на приготвяне
Рибата се измива и почиства от глави, хриле, опашки.
Нарязва се на парчета. Прави се саламура от солта и водата. Солеността се проверява като във водата се пуска сурово цяло яйце. Ако изплува, водата е добре осолена.
Почистените парчета риба се поставят в саламурата за 10 часа. След това саламурата се изхвърля, рибата се залива с оцет и престоява още 10 часа. Слага се в тензух да се отцеди. Почиства се от ципата на кожата (ако има), от костички и гръбнак.
В тиган с нагорещено олио се изпържва една филийка хляб (за да отнеме миризмата на олио). Рибата се реди в стъклен съд - ред риба, ред копър и т.н.
По желание може да се сложи нарязан на шайби лук, чесън, бахар. Залива се с изстиналото олио
Почистените парчета риба се поставят в саламурата за 10 часа. След това саламурата се изхвърля, рибата се залива с оцет и престоява още 10 часа. Слага се в тензух да се отцеди. Почиства се от ципата на кожата (ако има), от костички и гръбнак.
В тиган с нагорещено олио се изпържва една филийка хляб (за да отнеме миризмата на олио). Рибата се реди в стъклен съд - ред риба, ред копър и т.н.
По желание може да се сложи нарязан на шайби лук, чесън, бахар. Залива се с изстиналото олио
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари