Как да си направим домашна моцарела от 2 продукта за 30 минути! Вкусна и полезна (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна моцарела от 2 продукта за 30 минути! Вкусна и полезна (Видео):
Как да си направим домашна моцарела от 2 продукта за 30 минути! Вкусна и полезна (Видео):
110040
Как да си направим домашна моцарела от 2 продукта за 30 минути! Вкусна и полезна (Видео):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Моцарела - любимото италианско прясно сирене, без което пицата е просто хляб с плънка! А ако знаете само колко лесно е да си направим домашна Моцарела!  Домашното сирене по тази рецепта се получава точно толкова еластично и "разтегливо", колкото е и оригиналът. Важен момент тук е млякото. Не трябва да е пастьоризирано, т.е. трябва да вземете мляко без термична обработка. За тази цел е най-добре да закупите фермерско мляко.  Домашната Ммоцарела се получава милиони пъти по-вкусна от тази, продавана в магазините.

Ето и  рецептата за лесна домашна Моцарела :

Домашна Моцарела от 2 продукта за 30 минути

Продукти:

4 литра прясно мляко (фермерско, непастьоризирано)

8-10 с.л. оцет 9% (може да бъде заменен с лимонов сок)

Приготвяне:

Ще ви трябва голяма тенджера. Изсипете в нея млякото и я сложете на огъня.

Загрейте млякото до 45-50 ° C, тоест трябва да е много топло, но без да завира.

Полезен съвет: потопете пръста си в млякото, за да проверите колко е горещо, и ако можете спокойно да го държите в млякото, без то да ви изгори, значи не е прегрято.

След това дръпнете тенджерата от котлона и започнете да добавяте оцета (лимоновия сок) лъжица по лъжица, като непрекъснато бъркате. Добавяйте така киселината лъжица по лъжица, докато се отделят сиренето и светло жълтата суроватка. В този момент е необходимо да бъркате старателно, сместа, събирайки събирате сиренето на буца.

След това трябва добре да омесите сиренето, изстисквайки излишната суроватка.

Отново загрейте суроватката, така че да стане гореща - някъде около 60-70 градуса, добавете супена лъжица сол и сложете в нея събраното сирене. Започнете да го разтягате с ръце. Този процес ще направи сиренето еднородно и еластично. Оформете от него една голяма топка или няколко по-малки.

Последната стъпка е да натопите сиренето в много студена вода, за да се стабилизира, след което може да го поднесете.

Ето и кратко видео с подробни инструкции:

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft